8. kolo
19.09.2009 18:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Jablonec - Slovan Liberec 2:1

Pět set prázdných sedaček sledovalo solidní severočeské derby, ve kterém uspěl nezvyklý favorit z Jablonce. Tři body a hlavně čest vyhrál díky letošní premiérové trefě kanonýra Lafaty. Liberec prodloužil sérii marných výsledků a po čtyřech letech Jablonci podlehl.

Už prvních deset minut ukázalo, že se ani jeden tým nespokojí s remízou. První dvě velké šance měl hostující Kerič. V obou případech se dostal za obranu, aby poté jen těsně netrefil vzdálenější tyč Špitovy branky. Na druhé straně se do dobré střelecké pozice z vápna dostal Eliáš. Jeho přízemní střelu k tyči vychytal Hauzr.

Další pokus ale liberecký brankář pokrýt nedokázal. Liberečtí obránci si sice poctivě hlídali při rohu všechny hlavní hrozby, k míči se však na zadní tyči dostal Zábojník a parádní hlavičkou rozvlnil síť. V další moment to s týmem trenéra Škorpila mohlo vypadat ještě hůře, když se Pavlíkův centr snášel přímo pod břevno a Hauzr s vypětím všech sil vytlačil míč před branku.

V další šanci se po dobrém zpracování ocitl už jednou úspěšný Zábojník. Tentokrát jeho přízemní střela z úhlu sice překonala Hauzra, nicméně branku netrefila. Značně nabuzený Jablonec pokračoval ve slibných příležitostech. Po rychlém přechodu do útku nahrával na penaltu Lafata Pavlíkovi, který míč netrefil ideálně a branku minul.

Pár minut před koncem poločasu tak přišel trest. Bosančič, který neuhlídal při gólovém rohu Zábojníka, se tentokrát prodral do vápna, kličkou se zbavil obránce a střelou ke vzdálenější tyči překonal i Špita. Vedení mohl a měl vrátit těsně před poločasem Lafata, který se díky nekoncentrovanému obránci objevil na penaltě sám před Hauzrem. Jablonecký útočník si nechal míč jednou spadnout a následně tvrdě vypálil doprostřed branky. Liberecký brankář tak skvělým reflexem stihl vyrazit míč do bezpečí a uhájit poločasovou remízu.

Změna stran přinesla i určité uklidnění hry, největší šanci měl v úvodu poločasu Bosančič, ale gólovou střelou sestřelil pouze Hubera. Jablonečtí se po hodině hry zase začali tlačit před branku hostí a chvíli poté mohli sklízet ovoce.

Na centr Haurdiče si před malým vápnem naskočil Lafata a přesnou ráznou hlavičkou vsítil svůj první letošní ligový gól. Jablonec se tak opět nadechl k ofenzivní hře, kterou mohl zmrazit po dlouhém běhu Blažek, jenže z úhlu neprostřelil brankáře Špita.

Zhruba deset minut před koncem pomohl domácímu Jablonci rozhodčí, když unikajícího Diviše fauloval skluzem Drsek, píšťalka totiž zůstala němá. Libereckého hráče, který by jinak uháněl nikým neatakován na brankáře, trefil jablonecký zadák natolik šikovně, že trajektorie pohybu míče napovídala spíše o čistém zákroku.

Na to se ale liberečtí hráči nemohou vymlouvat. Očekávaný závěrečný tlak se změnil jen v hodně slabý odvar honby za vyrovnávacím gólem. Jablonec si tak vítězné prestižní derby osladil posunem na první příčku.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jablonec výhra..

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím ale bude to mit težké a hodne liberec neni spatnej radeji pojistka 01 muj tip

Reagovat
smazaný uživatel

co za ignoratního pražáka to psalo?!!!...derby je to již 31!!!

Reagovat
smazaný uživatel

najsem pražák ale tip me vyšel

Reagovat
smazaný uživatel

10 s vetsi jistotou

Reagovat
smazaný uživatel

Tež nejsem Pražák a taky my tip vyšel..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele