27. kolo
02.05.2010 18:25 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Sparta Praha 1:1

Perfektní fotbal, maximální nasazení, skvěle fandíci ochozy. V takovém duchu se nesl ligový šlágr, po kterém se nakonec Pražané rozešli s Baníkem smírně 1:1.

Do prvního poločasu nastoupila Sparta s uzdraveným Pamićem v obraně a bez fanoušků v sektoru, neboť ti se podrobovali řádné policejní masáži těsně před branami stadionu.

Jejich absence, jako by rozhodila svěřence trenéra Chovance. Ti se sice uvedli do zápasu střelou Wilfrieda z pětadvaceti metrů, která však byla pouhým pozdravem pro veterána Baránka v brance.

Do opravdu velké příležitosti se však dostal z protiútoku Varadi. Ten vyzrál na offsidovou past, kterou neúspěšně vytvářeli stopeři Brabec s Řepkou, a ostravský útočník šel sám na Kozáčika, který jeho střelu reflexivním kouzlením vyškrábnul alespoň do vzduchu. Tam se k němu jako první dostal samotný střelec, ovšem jeho pokus skončil na břevně.

Následovala hned trojice nadějných příležitostí Sparty. Nejdříve pálil těsně mimo Pamić, poté zkoušel Kucka zastřihat ve velké šanci, ovšem míč netrefil. Nakonec pak Sionko rozehrál rohový kop na vzdálenější tyč, kde stál osamocený a neunavitelný Kucka, který nebezpečně trknul do balónu, ovšem tento pokus zamířil jen do prostoru, kde se pohyboval zkušený Baránek. Nutno podotknout, že ostravský gólman měl velké štěstí, neboť na přesněji umístěnou střelu by zřejmě nedosáhl.

Vzápětí tak přišla osudová třináctá minuta. Martin Lukeš se totiž postavil k rozehrání standardní situace z 35 metrů, míč přizvednul zmatený Řepka, ke smůle sparťanů však mimo dosah brankáře Kozáčika. Chybu však nelze svalovat na jediného hráče, neboť v tomto případě vše nasvědčuje tomu, že mezi klíčovými postavami v rudém dresu nezafungovala komunikace tak, jak měla. V našlapaných a velmi hlučných Bazalech se však nebylo čemu divit.

V hlavní roli se pak ostravský kapitán představil i po osmatřiceti minutách. To ztratil téměř na polovině míč, který doputoval až ke Kuckovi, jehož parádní pumelice rozezněla břevno za zády překvapeného brankáře domácích. Pokud bylo slyšet v prvním poločase alespoň chvíli ticho, pak tomu bylo právě v tento moment.

Hlučněji se však sedmnáct tisíc fanoušků prezentovalo minutu před přestávkou. Brabec prováhal ideální možnost k odkopnutí míče, ke kterému se dostal Mičola, jehož výuční list jistě obsahuje řádek "zedník". Letos dvaadvacetiletý forvard totiž nejdříve přihrál Řezníkovi na střelu, kterou Kozáčik ještě dokázal zázračně vyrazit, ovšem balón se dostal k již zmíněnému útočníkovi Baníku, který z pár kroků jen zedničil mimo. Opakovaný záběr však následně ukázal, že případný gól by padl z ofsajdu.

Druhé dějství začalo stejně, jako skončilo to první, tedy aktivnější hrou Sparty. Její hráči rozhodně nešetřli krokem, snažili se do všech soubojů chodit naplno, což hráčům Baníku dělalo velké problémy. V padesáté minutě se i díky tomu dostal ke gólové střele z dvaceti metrů Pamić, ovšem skvělý Neves ji v poslední chvíli přizvedl těsně nad.

Vyrvonání se neslo ve vzduchu už dlouhou dobu a ve třiadapesáté minutě také přišlo. Hoheneder tak jako téměř v každém souboji tohoto zápasu přehlaivčkoval svého protivníka v bílém dresu, přiťuknul míč Kadlecovi, ten šikovně obešel obránce Nevese a střelou z místa penaltového puntíku prostřelil Baránka.

Baník se v následujících minutách snažil hru uklidnit a vysílat do rychlých protiútoků mladíka Vydru. Ovšem pokusy o jeho vysunutí za obranu hostí selhávaly na nepřesných přihrávkách.

Hra se však po vyrovnávací brance poměrně uklidnila a z letargie vyvedl hlediště až Sionko. Ten se ocitl široko daleko za hradbami domomácí defenzivy, ovšem zcela osamocený před Baránkem dovolil míči o jeden dopad více, než bylo záhodno, a tak ho Neves stačil doběhnout a velké nebezpečí zpacifikovat.

K ojedinělé větší příležitosti fotbalistů Ostravy se dostal Mičola, který vyslal nepříjemnou střelu z dvaceti metrů, kterou před Kozáčikem tečoval jeden z domácích obránců. Ta ovšem ke štěstí sparťanů zamířila těsně vedle.

Když pak Wilfried dostal šanci po chybě Neuwirtha a zakončil jí jen střelou ze střední vzdálenosti namísto přihrávky jednomu ze dvou nabíhajících spoluhráčů, rozešli se oba kohouti z pořádně hlučného smetiště smírně.

Velkou pochavalu si za celý zápas zaslouží sudí Damková, která předvedla bezchybný výkon, nepřerušovala, když to nebylo nezbytné. K hráčům se chovala s citem, ponechávala hře spád.

Před závěrečnými koly není v ligové tabulce nic rozodnutého a vše nasvědčuje tomu, že klíčový zápas o titul se sehraje nejdříve ve středu, kdy se střetnou Teplice s Jabloncem a hlavně v posledním kole, kdy Sparta hostí na svém stadionu klub ze Stínadel.

Autor: Filip Horký

Komentáře (26)

Přidat komentář
scholes18

Tak to bude zapas jak bejk..neviem komu drzat, nech vyhra ten lepsi, nie ten stastnejsi..:)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, možná 1:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle přesně to bude. Obávám se jedině že by rozhodčí nějak tragicky zasparťanoval

Reagovat
smazaný uživatel

Plné ochozy, poslední velký zápas na Bazalech, vidina titulu, fungující a kompletní kádr, skvělí fanoušci, úžasná atmosféra, snad nádherné počasí = nevím jak vy, ale já tam vidím výsledek 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Podívejme se na to z čistě pragmatického hlediska Posledních 6 zápasů Sparta 11b 7:2 3 doma 3 venku výhry jen doma. Ostrava 18b 12:3 4 výhry venku 2 doma Takže jasná jednička pánové 2:0 a nazdar bazar

Reagovat
smazaný uživatel

tady končite 3:1 FCB!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Banik Ostrava-Sparta Praha....muj osobní typ...3:1....pak si řeknem :)

Reagovat
vanGomm

Můj tip oba týmy dají gól.I když vlastně Ostravě stačí při rovnosti bodů se Spartou remíza 0:0.Tedy pokud se bude o 1.místu rozhodovat mezi nima.

Reagovat
Kepy_FCB

Přeju si jen spravedlivého sudího o zbytek se postarají naši hráči a fanoušci...

BANÍK MISTR !

Reagovat
Ligter

První půlka první věty. / Jinak bych se tý diskuze potom tady docela obával.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nění co řešit 2:1 a Baník se dostane na čelo

Reagovat
smazaný uživatel

TUTOVÁ DVOJKA.TITUL MUSÍ BÝT V PRAZE!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava lets go!

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kura jesi má zítra tež tak scat jak dneska, ta tam ani ten vandrák nepřijde. Za Baník život dej, ani, sníh, ani mráz, ani déšť, nic nás nezastaví !!!

Reagovat
Ligter

Očekávám zápas jara, ne-li sezony. Takže moje přání 0:1 pro Spartu, ale asi to bude remíza, jak to tak někdy bývá v zápasech, na který se děsně těšim.

Reagovat
Lorcan

2:0 (Varadi, Vydra)

Reagovat
goodbay

Vidím to na plichtu, ale na to Sparta nemůže hrát. ACS do toho!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Řepkovy zase blikne v mozku a dostane červenou tip:3 0

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme Řepkovi za titul :D

Reagovat
goodbay

Reagovat
goodbay

se ještě uvidí, neříkej hop, dokud....

Reagovat
goodbay

bod dobrej, ale mohla mít Sparta 3....na ty šance

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele