11. kolo
17.10.2009 18:15 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:0

Baník Ostrava vyhrál před poloprázdnými Bazaly 1:0 nad Slovanem Liberec a v tabulce je třetí. Baníkovci totiž přeskočili pražskou Spartu, která jen remizovala s Českými Budějovicemi 1:1. Výhru domácím zajistil jedinou trefou Tomáš Mičola.

Už v 6. minutě se hostujícímu Liberci naskytla velká příležitost, stoper Neves vracel míč k Baránkovi, který jej málem ztratil před dotírajícím Keričem. Pak už hrozili pouze Baníkovci, po čtvrthodině hry dostal Tomáš Mičola pěknou kolmou přihrávku, jenomže útočník Baníku místo toho, aby dál postupoval, zakončil do brankáře. Zajímavá situace se naskytla ve 27. minutě, Keričovi byl totiž neprávem odmáván ofsajd, chorvatský útočník byl v tu chvíli sám před brankářem Baníku. Nejspíše největší, a také poslední šanci v prvním poločase zahodil domácí Lukeš, který obdržel přihrávku od Maria Ličky, ale svůj pokus v pokutovém území namířil mimo branku. Skvělou práci při této příležitosti odvedl na pravé straně již zmiňovaný Mario Lička.

Ve druhém poločase se prázdné Bazaly dočkaly branky. V 55. minutě využil nedorozumění mezi Hauzrem a Liškou domácí Lukeš, který poslal krásný míč na Tomáše Mičolu, jenž nadvakrát skóroval - 1:0 pro Baník Ostrava. Mičola na sebe upozornil i o chvíli později, kdy nebezpečně vypálil. Baník byl lepší a od další pohromy Liberec zachránil brankář Hauzr, který perfektním zákrokem vychytal Adama Varadiho. Baník mohl ke konci vstřelit pojistku, na Lukešův centr vyskočil Varadi, avšak zamířil vedle. Domácí dotáhli utkání do vítězného konce a v tabulce jsou třetí.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele