12. kolo
24.10.2009 16:00 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Bohemians 1905 3:1

Ostrava v pěkném zápase porazila Klokany 3:1. Hosté tak porušili tradici dobrých výsledků venku.

V prvním poločase naservíroval Baník svým fanouškům výtečné fotbalové menu, za které by si zasloužil snad i michelinovskou hvězdu. O čem, že je řeč? O jízdě skvělého ostravského týmu, který v prvním poločase doslova zadupal propracovanou defenzivu soupeře do země.

Povedlo se mu to zásluhou velice elastické, skvěle se pohybující zálohy, doplňované zejména z pravé strany aktivním Řezníkem. Nelze opomenout ani práci všech útočníků, kteří také byli všude. Jednoduše, pohyb na všech frontách.

Před zápasem padala slova o kvalitní hře Klokanů na venkovních hřištích, o jejich skvělé defenzivě, která si skvěle plnila taktické úkoly a svojí důrazností přidělávala vrásky na čele nejednomu útočnému komandu.

V úvodní pětačtyřicetiminutovce to ovšem neplatilo. V úvodních deseti minutách byla k vidění typická česká hra "vápno - vápno", nicméně potom se začaly dít krásné fotbalové okamžiky.

Poprvé naznačil svým spoluhráčům, kterak vyzrát na obranu soupeře, domácí Lička. Ten si totiž konečně položil míč na zem, nebojácným průnikem se prodral k přihrávce na Mičolu, který z otočky pěkně vystřelil, ovšem jen do míst, kde stál připravený Sňozík.

Ostravu to však mrzet nemuselo o dvě minutky později, konkrétně ve čtrnácté minutě. To Lukeš dostál krásnou přihrávkou míč do náběhu ve vápně, odkud prostřelil pražského gólmana - 1:0.

I v dalších momentech mohl padnout gól. Napříkad po špatném výběhu Sňozíka, který vyběhl velice daleko z brány a podběhl centr, jenže chybu Neuwirth nepotrestal. Za zmínku stojí i Ličkovy nůžky po rohovém kopu, které sice minuly branku, ovšem potěšily oko každého diváka.

A tak přišla 32. minuta, kdy se po dalším z řady rohových kopů dostal míč přesně na kopačku Strnada, který nikým neobtěžovaný vypustil pumelici demolujících a především gólových parametrů - 2:0.

Když pak v samotném závěru nedostal padající Cseh ostrou ranou míč za Barankova záda, mohli jít hráči domácího celku v poklidu do kabin.

Pokud první poločas nabídl nadprůměrnou podívanou, tak ten druhý nebyl výjimkou. Bohemians otevřeli hru, čímž se začali dostávat do zajímavých střeleckých šancí, ovšem mnohokrát jim zatrnulo při rychlých protiútocích Baníku.

První důležitá událost se však stala v 53. minutě, když hráči Klokanů tak dlouho uklimbávali svého soupeře, až se po krásném centru položil osamocený Škoda do zakončení a všem fanouškům Baníku v tu chvíli zatrnulo. Ihned poté totiž hosté zařadili vyšší fotbalový stupeň a drali se do šancí, zkvalitnila se jejich souhra, ovšem ani to nestačilo na dnes vynikajcí Ostravu.

Lička totiž po hodině hry využil toho, že Strnad špatně trefil centrovaný míč a z hranice vápna krásnou střelou navrátil svému týmu dvougólové vedení.

Také v dalších minutách byl k vidění útočný fotbal. Domácí vynikali velice přesnou souhrou, díky které s lehkostí překonávali obranu soupeře. Jejich výkon byl také obdařen velkou měrou bojovnosti, bez níž by neměli šanci proti důrazným Pražanům uspět.

Následující chvíle byly naplněny řadou šancí, které však končily ze strany hostí na řadě nepřesností či pomalém pohybu. Svěřenci trenéra Koubka se zase vyžívali v parádičkách na úkor rychlejší hry "od nohy".

Ovšem i tak se dokázali dostat do nádherné akce. Strnad nacentroval na Mičolu, který se schoval za posledního obránce a ve skluzu vystřelil.

Bazaly tedy viděly nadprůměrný ligový fotbal, plný šancí a krásných fotbalových momentů. Bohemians se po prospaném prvním poločase dokázali zvednout, ovšem na více než snížení jim to nepomohlo.

Autor: Filip Horký

Komentáře (4)

Přidat komentář
klokan.paul

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Chachari nemuzou mit porad stesti hlodavci na Bazalech nenechaji ani bod 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje názory jsou jako noc a den

Reagovat
smazaný uživatel

vyšel ti typ, akorát že naopak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele