18. kolo
07.03.2010 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Baník Ostrava - FK Jablonec 4:1

Takto jasný výsledek se v duelu mezi Baníkem a Jabloncem zcela jistě neočekával. Domácí Ostravané svého soka jasně přehráli a radují se z vysoké výhry 4:1, čímž Severočechům zamezili návrat na první místo.

Úvodní minuty se žádný ohromující fotbal nehrál. K vidění byl z velké části jen boj ve středu hřiště. Za malou zmínku stál snad jen slabý Mičolův pokus hlavou. Tentýž hráč však dodal utkání v 18. minutě pořádný náboj, když dokázal po centru Lukeše, který proletěl celým pokutovým území Jablonce, překonat bezmocného Špita.

Po první brance zápasu se hra bohužel opět přesunula mezi šestnáctky a oba brankáři mohli zívat nudou. Hostující Michal Špit si na míč šáhl alespoň v 28. minutě, to jej prověřil nepříliš povedenou ranou z dálky Lička. Když začínali mít Jablonečtí mírně navrch, udeřil opět Baník. Varadi udělal Špitovi kličku a ranou do prázdné brány zvýšil na 2:0. Po druhé brance se domácí opět zatáhli a nikam zbytečně nespěchali.

Po přestávce poslal hostující kouč František Komňacký na hřiště útočníka Tomáše Pekharta, od něhož očekával, že nadělá domácím borců svou výškou větší problémy než nevýrazný Haurdič. Ani mladý český útočník však příliš nebezpečně nepůsobil a brankáře Baránka moc neohrožoval. Necelých osm tisíc diváků, kterých se na tento duel do Vítkovic přišlo podívat, se třetí branky dočkali až v 79. minutě. Na zadní tyči se objevil David Lafata a jedovatou střelou snížil na rozdíl jediné branky.

Tento stav příliš dlouho ovšem nevydržel. Za necelých deset minut vstřelil Baník další branku. Po přihrávce z kopaček Nevese se dostal za obranu mladík Matěj Vydra a úspěšně zakončil. Pověst kanonýra potvrdil i o dvě minuty později. Tentokrát jej vybídl ke skórování Tomáš Mičola a Michal Špit byl již na jeho ránu krátký.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ARSENALSKÝ BUZIKU!

Reagovat
vanGomm

Očekávám vyrovnané utkání.Tip X nebo HX

Reagovat
smazaný uživatel

dostanete na p... 0:2

Reagovat
vanGomm

Pokud je to reakce na mne,tak jsi si mě asi s někým pleteš.Já nejsem fanouškem domácích a ani hostů.Napsal jsem pouze tip.

Reagovat
Kepy_FCB

Remíza - neboť se bude hodit mocnejm klubům z Prahy...

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Baník doma s Jabkem neprohrává a tak to i zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

je ot nekde v telce? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

matěj začíná ukazovat svoje kvality dřív než jsem čekal, jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Baník je nejlepší klub u nás,kde se na něj hrabu pražáci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele