24. kolo
10.04.2010 18:00 CET
3 : 2
(2:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 3:2

Fotbalisté ostravského Baníku porazili na Bazalech Slovácko 3:2 a minimálně do neděle se posunuli do čela Gambrinus ligy. V Ostravě se hrálo velmi divoké utkání, hosté velice brzy vedli, jenže Baník dokázal otočit a nakonec vyhrát.

Hosté začali na Bazalech přímo pohádkově, už ve druhé minutě utkání totiž zahrávali rohový kop a z něho udeřili. Němčický prodloužil na Kuncla, a ten otevřel skóre utkání - 1:0 pro Slovácko. Baníkovci okamžitě vytáhli do útoku a začali svého soupeře přehrávat, ve 25. minutě se navíc dočkali vyrovnání, obránce Bolf nejprve zazvonil na tyč a vzápětí Varadiho střela tečovaná Nevesem skončila v brance - 1:1. Baník pokračoval v náporu a brzy mohl výsledek otočit, nicméně Lukešova střela šla doprostřed branky a navíc nebyla ani nikterak razantní. Také Slovácko zahrozilo, Fujerík byl v obrovské šanci, ale domácí fotbalisty zachránil velmi dobrým zákrokem brankář Baránek. Poté opět útočil Baník a před koncem poločasu se dostal do vedení. Martin Lukeš vybídl ke skórování Adama Varadiho a hostující brankář Filípek byl bezmocný - 2:1 pro Baník Ostrava. Při této brance domácích zaváhal obránce Kordula, kterému míč proklouzl.

Vedení ostravským fotbalistům ve druhém poločase příliš dlouho nevydrželo, nejprve Lička střelou minul branku a v 60. minutě to Slovácko potrestalo. Brankář Baránek zachyboval a obránce Neves už rozjetého Fujeríka nezastavil - 2:2. Diváci se v ochozech určitě bavili, hrálo se útočně a za dalších osm minut mohli vidět další branku, Ostrava se dostala znovu do vedení. A i další branka padla po chybě, defenzíva Slovácka chybovala, před brankou se ocitl osamocený Neuwirth a střelou pod břevno dal na 3:2 pro Baník. Utkání jako by po této brance ztratilo tempo, Baníkovci hodně kontrolovali a Slovácko se nemohlo dostat do pořádného zakončení. Do konce zápasu se už nic podstatného nestalo a Baník mohl začít slavit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Kepy_FCB

2:0 (Vydra,Lička)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele