23. kolo
03.04.2010 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:0

Podprůměrnou ligovou bitvu viděl slušně zaplněný stadion v Uherském Hradišti. Domácí tým nepředvedl zhola nic a když se k jeho malátnému výkonu připočte nepříliš kvalitní vystoupení hostujícího Liberce, vyjde jednoznačný výsledek- 0:0.

Předzápasové prognózy mohly prorokovat zajímavá tvrzení o aktuální formě obou soupeřů. Dříve tápající Liberec se v posledních týdnech pomalu rozjíždí, navíc i domácí tým dokázal porazit Budějovice či Slavii. Místo atraktivního duelu se však na stadionu v Uherském Hradišti servírovala pořádná ligová šichta.

Přestože se tribuny za slunečného podvečera velice sympaticky zaplnily, hráči se rozhodli, že budou raději pokračovat v oslavě Velikonoc. Chvílemi to tak na trávníku vypadalo více jako na slavnostním obcházení zahrádkářské osady, než-li na ligovém zápase.

Domácí plejeři nepředvedli v úvodním dějství zhola nic. Přestože se v jejich sestavě objevil po delší době Cleber, jeho přítomnost absenci tradičního špílmachra nenehradila. Výsledkem tak byla absolutní bezmocnost Slovácka, jehož hra byla doslova protkána neschopností si přihrát. Jestliže by se maturita skládala z disciplíny dvou přesných přihrávek v řadě za sebou, pak vězte, že z domácího týmu by nejspíše zkoušku nesložil nikdo.

Pospávající fanoušky tak v první půli vyvedla z míry jen Liškova dělovka v šestnácté minutě, kterou ale zastavila hradba těl před bránou. Změnit skóre tak mohl jen o chvíli později Dočkal, avšak jeo křižná střela jen těsně minula pravou tyč Filipkovy branky.

A do třetice Liberec. Tentokráte se Frejlach po hrubce jednoho z obránců Slovácka dostal velice lehce do obrovské příležitosti, ze které byl zřejmě sám natolik překvapen, že nedokázal z kroku překonat padajícího gólmana.

Druhá půle o nic lepší podívanou nenabídla. Jediné vzrušení tak měl na svědomí hostující Janů. Ten se pokoušel vhodit aut, ovšem v rozhodující chvíli mu míč vyklouzl z rukou a výhoda zéto situace tak úsměvnou situací přešla na stranu soupeře.

Samotný závěr zápasu pak přeci jen nabídl větší tempo ze strany Severočechů. Nejdříve pálil těsně nad Valenta, aby se o chvíli později přičinil o rozehrání standardní situace, po níž to v publiku i okolo tyče jen zahučelo.

Těsně před konečným hvizdem pak zkoušel své štěstí Nezmar, jeho střelu zblízka ovšem brankář Filipko vyrazil.

Na tento zápas bude lepší rychle zapomenout. Především domácí tým se prezentoval prachbídným výkonem, který si ani nezaslouží nazývat kopaná. Také hosté mají "máslo na hlavě", neboť i oni mohli předvést více. Přestože byli v tomto zápase jednookým mezi slepými, nepovedlo se jim proti slabému soupeři vydolovat více než jeden bod.

Autor: Filip Horký

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele