7. kolo
13.09.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Teplice 0:2

Teplice jsou novým lídrem české ligy, když si bez větších problémů poradily se Slováckem. To nadále doplácí v ofenzivní části na absenci Švancary, a tak na bleskový gól hostů nedokázalo za celý zápas odpovědět.

Ve třetí minutě nijak nápadně rozehrál hostující Grigar dlouhým nákopem. Za ním se rozeběhl Němčický, který však nestíhal běžícího Vondráška, a ten chytře přehodil brankáře Vaška - 0-1. Slovácko se samozřejmě tlačilo do útoku, ve 20. minutě však nemělo daleko od druhé inkasované branky, když s Vidličkovým dalekonosným projektilem měl nečekané problémy Vašek, který až s pomocí brankové konstrukce vytěsnil míč na roh.

Právě Němčický, který v úvodu utkání neuhlídal Vondráška, svým špatným odkopem vybídl stejného hráče k dalšímu nebezpečnému pokusu. Přízemní střela skončila decimetry od vzdálenější tyče. Deset minut před koncem přišel brejk hostů, přesná přihrávka mezi hráči a rázem byla dvojice Vondrášek, Verbíř. První jmenovaný ztroskotal na Vaškovi, zkušený záložník pak z první balon netrefil dobře.

Hned v dalším momentu šel sám na brankáře Mahmutovič, dobře vyběhnuvší brankář však srazil míč na roh. Místo toho tak v nastaveném čase mohl po krásné akci, která započala už od Vaška, rozvlnit patičkou do odkryté branky síť Chmelíček. Bohužel pro něj stál v ofsajdu a vyrovnávací gól do šatny se tak nekonal.

Hned v úvodu druhé půle zkoušel pohotovou střelou překvapit Valenta. Jeho pokus zpoza vápna Grigar kryl. Slovácko se hnalo za vyrovnáním, to by však musel Kordula hlavičkou trefit odkrytou branku.

První teplická střela Kalivody pak nastartovala rychlý přechod do útoku, který o osmdesát metrů dále zakončoval Valenta. S tou si Grigar poradil obdobně jako s nebezpečným pokusem Gondy o minutu později.

Tepličtí chtěli své vedení pojistit a blízko k tomu měl dvacet minut před koncem Mahmutovič, který před Vaškem mířil do horní části branky, kterou nakonec přestřelil. Domácí brankář tak musel zasahovat až proti gólové střele Stožického, jehož pokus vytáhl na roh.

Dvanáct minut před koncem si starosti přidělal i sám Vašek, který s centrem Vidličky naložil tak nešikovně, že si míč málem srazil do vlastní branky. Závěrečný zámek Slovácka ale nakonec přeci jen vedl ke druhému gólu Teplic. Marešův centr mířil přesně na volného Mahmutoviče, který z dvou kroků hlavičkou rozhodl. Vše pak mohl dokonat ještě Stožický, jeho pokus ale mířil milimetry nad.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no švandy ješte hrát nebude takže 10

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Svanciho zadna slava 0 2

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je moje další chyba,..teplice nečekal sem od nich venku výhru ale zápas to byl peknej takže teplice dobrý..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele