27. kolo
30.04.2010 18:20 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:0

Po průměrné první části přinesla změna stran nedůslednosti v defenzívě na obou stranách, fanouškům se tak chvíli tajil dech před vlastní brankou a následně před tou soupeřovou. Šťastnější nakonec byli domácí, kteří tak hodili sestupovou rukavici Kladnu a Budějovicím.

V prvním poločase měla navrch hostující Boleslav. Ta si vypracovala několik zajímavých šancí především uprostřed úvodní půle, ale výtečně chytající Filipko s dávkou štěstí dokázal naděje domácích udržet.

Během počátečních deseti minut se nic nestalo, až na konci druhé dekády zahrozil po centru Sedláčka Táborský. Ten však trefil pouze domácího brankáře. Obdobně si vedl chvíli poté Mendy. Po další příhře do vápna od Sedláčka poprvé ztroskotal na Filipkovi, z následné dorážky zamířil pouze nad břevno.

Největší šanci pak domácí brankář zhatil v další minutě, když míč směřující na branku chytře tečoval Táborský a donutil Filipka k parádnímu zákroku. Čtvrthodinky před odchodem do kabin nevyužil volnosti ve vápně Chramosta a střelou bez přípravy těsně minul. Hráči tak plochu opouštěli za bezbrankové remízy.

Pořádný vítr v domácí šatně během poločasové přestávky byl znát od prvních momentů druhé půle. Po třech minutách využil svého skvělého fotbalového myšlení Švancara a posadil nadýchaný centr na hlavu Kuncla, ten však mířil nad břevno. Brzy poté vymyslel nebezpečný střílený centr z přímého kopu Ondřejka a Šeda si připsal první důležitý zákrok v zápase.

Ještě stále v úvodu druhé půle si na rohový kop Zelenky naskočil Košút a pouze šťastná teč jednoho z obránců nechala míč vyšplhat nad branku. Po hodině hry se domácí dostali do obrovské šance, když se míč po teči obránce dostal ke Kubáňovi, který chytře přihrával neobsazenému Ondřejkovi. Ten z pár metrů placírkou k překvapení všech trefil pouze bezmocného Šedu.

Ztrestat domácí mohl bývalý hráč Slovácka Ondřej Kúdela. Toho nechala obrana trestuhodně volného a po autovém vhazování a povedeném zpracování rozezvučel z dobrých dvaadvaceti metrů tyč. Překvapit Filipka se pokoušel i Chramosta, skrytou střelou z kraje vápna jen těsně minul vzdálenější tyč.

Dvacet minut před koncem se opět ozval Kúdela, který byl opět několik metrů před vápnem bez povšimnutí domácí defenzívy, a rozezvučel tak svou přízemní střelou stejnou tyč. Další nebezpečnou střelu měl na svědomí Kubáň, který nechtěně usměrnil z dvou metrů Procházkův centr do vlastní branky. Kouzelník Filipko zázračně vyškrábl míč na brankové čáře.

Poločas nabitý nevyužitými šancemi protnul jedenáct minut před koncem Ondřejka, který se po dlouhém autovém vhazování odpoutal na malém vápně od Procházky a střelou z otočky pod břevno nedal Šedovi šanci. Třešničku na dort mohl přidat Švancara, který po centru do vápna chtěl přelstít vyskakujícího Šedu střelou po zemi. Trefil však pouze jeho nohy.

Chvíli poté se stejný hráč v brejku dostal přes své kličky do nadějné pozice a střelou do horní části branky nechal vyniknout brankáře hostů. Závěrečné minuty už byly oproti průběhu druhé půle klidnější, kromě zbytečné druhé žluté karty za řečnění pro Brunclíka v posledních vteřinách, a Slovácko tak získalo veledůležité tři body.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Slejdy

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
AjaxFans

2:1 .Proboha co to tam mají za sestavu

Reagovat
smazaný uživatel

1.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele