25. kolo
17.04.2010 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Bohemians 1905 1:1

Ledová sprcha padla na hráče Slovácka v samém závěru utkání. Dlouho se totiž zdálo, že tři body zůstanou domácím, kteří by tak mohli utéct Kladnu. Jenže Škoda pár minut před koncem v první šanci druhého poločasu pro hosty vystřelil bod, který klidně nemusel zůstat samotný.

Klokani začali na Slovácku aktivně, své počáteční převahy však sebeméně nevyužili. Po sedmnácti minutách naopak přesným centrem našel Švancara Fujerika, který se chytře zbavil Rychlíka a pohotovou střelou jen těsně přestřelil.

Pět minut poté se po rychlém vhazování dostal za obranu Švancara. Ten tentokrát přihrál před branku Ondřejkovi nepřesně. Nehlídaný útočník se však za míčem stihl vrátit a se štěstím skórovat ke vzdálenější tyči.

Hosté se pokusili o vyrovnání chvíli po půlhodině hry. Nejprve Kaufmanův pokus vytěsnil solidním zákrokem Filipko, následný roh usměrnil Ibragimov mimo tři tyče. Do šaten tak po vyrovnaném poločase šli šťastněji hráči Slovácka.

Druhý poločas přinesl marnou snahu Bohemky, která si nedokázala vybudovat žádný tlak vytvářející naděje na srovnání. Slovácko tak v klidu hlídalo nejtěsnější možné vedení, nemělo totiž prakticky žádnou práci.

To trvalo do počátku poslední desetiminutovky. Vše začalo nenápadně dvěma zmařenými šancemi na pojištění vedení. Nejprve se po akci Valenty s Nestorovským dostal do jasné gólové příležitosti Fujerik, obětavý obránce však střelu srazil ke Kunclovi, který pálil nad. Po dvou minutách vybídl Valenta Zelenku, který si pohrál s Niklem, ale svou přihrávkou před branku nedonutil Rychlíka k teči do vlastní sítě.

A tak přišel trest na straně druhé. Vůbec první výraznější šance hostů v druhé půli skončila po teči na břevnu, od kterého se míč odrazil ke Škodovi a pražský útočník bezproblémově dorazil míč za Filipkova záda. Opařené Slovácko navíc mohlo celý zápas prohrát, když se v poslední minutě řítil Škoda na domácího brankáře.

Úspěšný střelec si všiml lépe postaveného Bálka a přesnou přihrávkou ho vybídl k zakončení do odkryté branky. Jenže hostující hráč trefil pouze Němčického, vítěznou trefou tak pohrdl a sudí Damková mohla odpískat konec nerozhodného zápasu.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
klokan.paul

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

venku hrajeme špatně a Slovácko nyní hraje v rámci svých možností docela dobře.Remíza a budeme rádi

Reagovat
AjaxFans

To ti teda vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

docela dobrý kurz tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele