10. kolo
03.10.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 0:2

Výrazně lepší hra Baníku po změně stran rozhodla do té doby nezáživné utkání. Urbánkův nešťastný odkop posunul Ostravu na třetí místo, naopak Slovácko ani popáté bez Švancary neskórovalo a po neděli může klesnout na sestupová místa.

Hosty mohl zmrazit už ve druhé minutě Racko, který po přihrávce Perůtky střílel sám před brankářem. Trestuhodně však trefil pouze vybíhajícího Baránka, slabou dorážku Chmelíčka pak vykopl Tchuř. Slibný začátek předcházel pádu výraznějších šancí.

Oba týmy sice bojovaly a několik hráčů neudrželo na uzdě své emoce, co se týče ohrožení té či oné branky byly na tom obě mužstva mizerně. V poločase tak vynikaly i dva metry nepřesné střely, úroveň utkání tak zvedala pouze známá atmosféra v Uherském Hradišti.

Druhá půle nabídla v úvodu znovu stoprocentní šanci. V té se tentokrát po šesti minutách objevili hosté, když Lukešův přímý kop hrubě nepokryla obranná dvojice, mezi kterou míč proputoval až k Neuwirthovi. Ten sám před Vaškem nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče.

Na rozdíl od první půle se ale v úspěšné ofenzivní snaze pokračovalo. Po náznacích těsně před hodinou hry na obou stranách, kde útoky ztroskotaly až na finální přihrávce, přišel první gól utkání. V 63. minutě se po rohu Lukeše stala situace před brankou natolik nepřehlednou, až domácí Urbánek odkopl pouze do Ličky, od kterého míč putoval až za brankovou čáru. Nic na tom nezměnil pohotový odkop Zelenky.

Slovácko mohlo vyrovnat dvacet minut před koncem, kdyby Clébera "nevychytal" jeden z obránců na brankové čáře odkryté svatyně. A tak se naopak vedení pojišťovalo ve vápně domácích. Po dlouhém autu se dostal míč k Ličkovi, který tentokrát už uvědoměleji prostřelil po zemi brankáře soupeře.

A mohlo být ještě hůře, kdyby Mičolovu přihrávku dokázal lépe využít Strnad, který v souboji tváří v tvář ztroskotal na Vaškovi. I přes toto selhání ale bez problémů udržel Baník dvoubrankové vedení a připsal si tři body.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slovacko prekvapi a Ostravu zarizne 3.1

Reagovat
smazaný uživatel

ostrava výhra 0:1 a moravske derby bude ohledne fanoušku težke baník se bude chtít prát.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko překvapí Ostravu a v poločase to bude 0:4....a nakonec 1:6, a největší debakl ligy!!!!

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

po fanouškovské stránce jeden z nejlepších možných zápasů, atmosféra bude parádní. A já doufám, že tři body zostanou doma!

Reagovat
georgeo

Slovácko se trápilo, škoda nevyužití první šance, zápas by nabral jiný směr...jinak ale hra bídná, fanoušci si zaslouží absolutorium a ten transparent s Mercedesem mě pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

transparent výborný

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý výjezd na Slovácko se šťastným koncem pro Baníček

Reagovat
AjaxFans

Dva ušmudlané góly,škoda že nám tam něco nespadlo.Po fanouškovské stránce paráda

Reagovat
smazaný uživatel

njn takze dle meho tipu správně..

Reagovat
smazaný uživatel

Varadi už 5žlutejch karet zatim drží rekord v počtu ŽK v Baníku.kdyby radši dávál Goly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele