17. kolo
27.02.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Brno - Slovan Liberec 1:0

Brno v úvodním jarním kole doma porazilo Liberec 1:0. Jediný gól utkání vstřelil minutu před přestávkou Tomáš Polách, který se netradičně prosadil hlavou.

Brno začalo aktivně a od úvodních minut si vytvořilo tlak na tým soupeře. V první tutovku vyústila převaha domácích hráčů ve 24. minutě hry. Hodek se dostal k míči, dobře odcentroval na Kalabišku, který zpracoval a vystřelil. Brankář hostí Hauzr střelu s notnou dávkou štěstí nohou vyrazil na roh. Velké štěstí měli liberečtí i o chvíli později. Došek našel aktivního Kalabišku a ten sám před Hauzrem vystřelil. Brankáře překonal, ovšem gólu zabánilo břevno. Domácí se branky dočkali těsně před přestávkou. Kalabiška získal míč, nahrál na Dostálka a brněnští se dostali do přečíslení, jež dostálek vyřešil perfektně, když lehoučkým centrem našel hlavu Tomáše Polácha, který se nemýlil a dal na 1:0.

Liberec mohl srovnat stav utkání deset minut před koncem. Dvorník chyboval a útočník Smetana stál sám tváří v tvář brankáři Burešovi. Míč ovšem trefil špatně a gólman domácích jeho střelu v pohodě kryl. Vyrovnání viselo ve vzduchu i nadále. V 88. minutě napřáhl z dvaceti metrů Dočkal a jeho umístěnou střelu do horního rohu Bureš vytáhl jen s velkou námahou. Liberec se nedočkal ani v poslední minutě, kdy Kerič hlavičkoval a už už slavil gól, který ovšem nepadl, neboť míč z brankové čáry vykopl Jílek.

Brno tak díky gólu Tomáše Polácha ze 44. minuty zvítězilo 1:0 a připisuje si do tabulky tři body. Liberec pojede domů s prázdnou, když nedokázal přetavil v gól ani jednu ze svých příležitostí ze závěru zápasu.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele