6. kolo
31.08.2009 19:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

1. FC Brno - FK Teplice 2:3

Brno opouští čtyřlístek týmů bez prohry, když přes vydařený úvod přišlo ve druhé půli o všechny body. Teplice stupňujícím se výkonem daly zapomenout na neúspěch v Evropě a z horké brněnské půdy vezou již letošní druhé vítězství na hřišti soupeře.

Moravané mohli začít výtečně, když již ve druhé minutě Doškova hlavička rozezvučela tyč a následná dorážka Rabušice byla zablokována obránci. To naznačilo další průběh hry, kdy Brno převzalo jasnou iniciativu a hnalo se za gólem. K tomu měl blízko po dvaceti minutách Lira, když po rohu svou hlavičkou nechal vyniknout Grigara, který se po dalším rohu koukal na pokus Dvorníka, který proletěl nad jeho břevnem.

Své kvality musel předvést i Bureš, který podržel své spoluhráče po brejku zakončovaném Mahmutovičem přízemní prudkou střelou. Minutu poté už šli do vedení hráči Brna. Došek z nevýhodné pozice napřáhl k bližší tyči, kam šel i brankář Grigar, který tak už nemohl zabránit teči ke druhé tyči.

To probudilo Severočechy a za zvýšenou aktivitu byli ještě do poločasu odměněni. Vidličkův pokus Bureš vyrazil pouze k Merzičovi, který prudkou střelou pod břevno vyrovnal. Do šaten tak šli hráči za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli začali aktivněji hosté, na dlouho poslední šancí však byl Vondráškův pokus, který vyrážel Bureš na roh, ze kterého ještě nebezpečně pálil Vidlička. V 63. minutě si pak Dvorník dovolil jako poslední obránce nepřesnou přihrávku, ze které těžil Mahmutovič a přesnou ranou k tyči dokonal zasloužený obrat.

Jedenáct minut před koncem vypracoval Šural dobrou příležitost pro Marečka, který bez přípravy donutil Grigara k dobrému zákroku. Z následného rohu ještě pálil nepřesně Dalmo. V naprostém závěru přišly ještě dva gólové momenty na obou stranách.

Minutu před koncem řádné hrací doby využili hosté volného prostoru na pravé straně, kde zavezl až před branku míč Vondrášek, přihrál Marešovi a ten po osmi minutách pobytu na hřišti pojistil Teplicím vedení. Ve druhé minutě nastavení ještě sice vykřesal jiskřičku naděje Rabušic, který dorazil Grigarem chycenou střelu Doška, přesto se již Brno nedostalo k vyrovnání.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brno doma taky v\hraje...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 nebo 2:1

Reagovat
šolim

Straší mě, že jsme s nima za 7 let doma vyhráli jen jednou. A ani jinak to nevypadá dobře! Asi remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

V tabulce 1. ligy máš na mě bodíka náskok - doufám, že tam tu plichtu dáš, já zkusím něco jinýho, ať se to začne trochu rýsovat - ať jedním, či druhým směrem

Reagovat
smazaný uživatel

Vsechno jednoho dne konci 3 1 abody jsou doma

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

BRNO - TEPLICE 1:1

RABUŠIC - MAREŠ

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli jsi hádal poslední dvě minuty...

Reagovat
vanGomm

Brno doma s Teplicema už by mohlo být na řadě.Tři remízy v Brně po sobě.Navíc Teplice v lize už také 3 remízy a teď v Izraeli též.Už ty X snad skončí.Vychází mě tedy 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice jedou pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele