30. kolo
15.05.2010 17:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

1. FC Brno - Bohemians 1905 1:2

Brněnské vedení nebylo s letošní sezónou vůbec spokojeno, a proto již před tímto zápasem byl jistý konec kouče Beránka. Ten se chtěl rozloučit s jihomoravskými příznivci vítězstvím, ale jeho svěřenci nebyli schopni Bohemians porazit.

Oběma týmům už o nic podstatného nešlo, a tak to také ze začátku na hřišti vypadalo. V podstatě hned z první vážnější příležitosti však padl gól. Se štěstím se v pokutovém území dostal míč k Lukáši Hartigovi, který následně efektivně přeloboval gólmana Doležala. Brno chtělo okamžitě vyrovnat a výsledkem byly dvě zajímavé příležitosti. Při té první vykopával míč z brankové čáry Bartek, následně Rabušic nastřelil gólmana Marka.

Jenže na místo toho domácí opět inkasovali. Kaufman s Bálkem šli v přečíslení na gólmana Doležela. Druhý jmenovaný se dokázal dostat ke střele a díky teči Pernicy nakonec míč skončil v síti. Brno si skutečně nevedlo v první půli zrovna nejlépe, a tak mohlo být rádo, že neinkasovalo ještě potřetí.

Do druhého poločasu vstoupili domácí o poznání lépe. Brzy dokázali vstřelit gól a opět tak mohli doufat v bodový výsledek. Po dlouhém autu Pernicy přiťukl Rabušic míč ke zkušenému Dostálkovi, který jej neomylně poslal pod břevno.

Brněnští borci skutečně mysleli na vyrovnání. Při šancích Pernicy i Jílka ale pokaždé zasáhla obrana hostů a možné nebezpečí dokázala odvrátit. Domácí sice toužili vsítit ještě jednu branku, ale tam jim nebyla přána. Bohemians se především bránili, a jelikož se nedopustili žádné chyby, mohli po devadesáti minutách začít slavit vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
klokan.paul

1:1

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele