12. kolo
24.10.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Brno - FK Jablonec 0:1

Jablonečtí hodili rukavici svým severočeským konkurentům, když si z horké moravské půdy odváží všechny tři body a minimálně do večerních hodin se vrací na první místo. Brnu naopak může pohárové čelo tabulky ujet.

Brněnští začali sice lépe, přesto se po deseti minutách mohli dostat do vedení hosté. Míč u lajny potáhl až k bráně Čížek, Bureše se zbavil přihrávkou na malé vápno, kde měl skórovat Jarolím. Ten ale netrefil míč dle svých představ a střela skončila mimo tři tyče. Když v sedmnácté minutě Došek hlavičkoval po přímém kopu nad břevno, dostali Severočeši další šanci otevřít skóre, kterou tentokráte už využili.

Kovařík si na levé straně udělal prostor pro centr, kterým našel ve vápně Vošahlíka a ten usměrnil míč za záda Bureše. Jen o dvě minuty později mohlo být pro domácí ještě hůře. Příhru Haurdiče zkoušel z první usměrnit opět Vošahlík, kterého perfektně vychytal brněnský brankář.

Co se týče gólů, první poločas už skončil, šancí ale neubylo. Dvorníkovu hlavičku po rohu musel vykopávat až obětavý obránce hostí z brankové čáry. Po dalším rohu se musel vyznamenat Špit, když zakročil proti solidní hlavičce Červinky. Na druhé straně pálil talentovaný Haurdič z dálky nad břevno a těsně před koncem poločasu ještě mohl vyrovnat Došek. Ten se však blýskl jako skvělý pyroman, když spálil stoprocentní šanci z pár kroků. Po přihrávce Šurala totiž osamocený mohl v klidu zakončit, ale mířil nepřesně.

Přestávka bohužel přetrhala veškerý děj a druhá půle byla prakticky bez jakéhokoliv vzrušení. V ubíhajícím poločase dostávalo Brno svého soupeře pod tlak, ze zakončení se však vyjímala pouze vysoká střela Marečka.

V posledních deseti minutách přišly ještě dvě nadějné šance. Nejprve Dostálek tak nešťastně dorážel prodloužený přímý kop, že rozezvučel pouze tyč. V poslední naději získat alespoň bod se pak utopil i snaživý Mareček, když jeho parádní střelu náramně vychytal Špit a udržel pro Jablonec důležité tři body.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chlapci napravi co v Olomouci posrali 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

tomu ani sám nevěříš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne,jsem se preklikl,souhlasim s kipmurem.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Beránek ven! Beránek ven! My chceme Soukupa

Reagovat
georgeo

problém bude někde jinde...není to poprvé co se Brno dobře rozjelo a pak najednou přišel značný útlum

Reagovat
smazaný uživatel

moc diváku nepřišlo

Reagovat
smazaný uživatel

To je spatne dvatisice divaku hra zadna slava kurna at uz jsme za Luzankama a bude to zas dobry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele