10. kolo
02.10.2009 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Brno - 1. FK Příbram 2:1

Brno zvítězilo v předehrávce 10. kola Gambrinus ligy nad Příbramí 2:1. O čtvrtém vítězství domácích v sezoně rozhodla penalta, kterou proměnil Slovák Križko.

Úvodních deset minut prvního poločasu patřilo hostům, kteří si dokázali vytvořit několik brankových příležitostí. Tu největší viděli diváci v deváté minutě, kdy nejprve bravurně vyrazil Štochlovu hlavičku brněnský brankář Bureš, jenž si pak vzápětí poradil i s dorážkou Šmejkala. Poté se hra na obou stranách uklidnila a další rozruch na stadionu přišel až v 30. minutě, kdy Brno poslal do vedení útočník Tomáš Došek. Ten totiž úspěšně tečoval dalekonosnou střelu svého spoluhráče Šurala do brány. O své vedení však domácí mohli přijít těsně před odchodem do šaten, když z nebezpečné vzdálenosti prověřil příbramský Pleško Bureše.

Po změně stran se mohli domácí fotbalisté dostat do dvoubrankového vedení. V 49. minutě se totiž dostal do šance po krásné Dostálkově přihrávce Šural, jenž zblízka se pokusil překonat příbramského brankáře. Ten si s jeho střelou však dokázal poradit. Další větší nebezpečná akce se udála až v 69. minutě, kdy se stupňoval tlak Příbrami. Rodriguez mohl pomoci svému týmu vyrovnat, jenže s jeho těžkou ránou s velkými problémy zneškodnil domácí gólman Bureš. O šest minut později se však Rodriguez nakonec radoval, když napodruhé překonal brněnskou bránu. Příbram tak jeho zásluhou vyrovnala na 1:1.

Tento stav však dlouho nevydržel a Brňané dokázali rychle odpovědět na vyrovnávací gól. Deset minut před koncem utkání totiž Štochl fauloval Doška v pokutovém území a rozhodčí nařídil penaltu pro domácí. Tu v pohodě proměnil Slovák Križko a Brno se opět dostalo do vedení. To si svěřenci trenéra Miroslava Beránka nenechali do zbytku zápasu vzít a mohli tak slavit své čtvrté vítězství v sezoně.

Autor: David Křížka / fotbalzive.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tezkej zapas Pribram je v laufu ale presto body zustanou doma 2.0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze uz Brno vyhraje 1:0 nebo 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

bRNO DOMA VYhraje 2:1

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

sem se trefil..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele