10. kolo
19.10.2008 10:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Viktoria Žižkov - 1. FC Brno 1:1

První nedělní zápas skončil dělbou bodů, když své šance nedokázal proměnit zejména Žižkov. Ten tak zůstává po desátém kole na sestupové příčce, Brno se naopak nejspíše udrží v horní polovině tabulky.

Brno bylo přes svou aktivitu blíže inkasování branky v 9. minutě. Procházka se dostal v hloubi vápna ke střele, která po teči skončila vedle Lejsalovy branky. Hosty chtěl do vedení dostat parádní střelou z dvaceti metrů Střeštík, avšak Bartalský byl skvělým zákrokem proti. 20. minuta přinesla první gól. Stracený našel svým centrem na vápně Vozábala, který střelou přesně k pravé tyči nedal Lejsalovi šanci. Žižkovsá radost ale trvala pouhé dvě minuty. Nepřesný roh odvrátil Xavier mimo vápno ke Střeštíkovi, který svou nepovedenou skákavou střelou překvapil domácího brankáře natolik, že nestačil ani zareagovat.

Ze šaten přišli ofenzivněji naladěni domácí, Xavierův pokus z 51. minuty brněnský brankář chytil. To bylo na dlouhou dobu také to poslední, co mohlo potěšit fanoušky. Přes žižkovskou snahu se tak dvanáct minut před koncem mohli do vedení dostat hosté. Protiútok ovšem nezakončil tři minuty hrající Okleštěk nejlépe a branku minul. Pražští hráči se snažili seč mohli, ale Lejsala překonat nedokázali.

Chytrá střela Novotného z více jak třiceti metrů Lejsala nezaskočila. I proti přímému kopu se hostující brankář blýskl dobrým zákrokem. Největší šanci zahodil Kalod, který po Švancarově centru nedokázal využít ideální pozice. Na druhé straně zase Heinz po rychlém brejku trefil pouze Bartalského. V 89. minutě ještě oslabil domácí mužstvo Vozábal, který musel po druhé žluté kartě předčasně ze hřiště, brněnský tým ale už nic nevymyslel.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

brno porazi tapajici zizkov 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele