23. kolo
12.04.2009 15:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Tescoma Zlín 5:0

Plzeň úspěšně navázala na výhru 4:1 z ostravských Bazal, když dnes převálcovala poslední Zlín 5:0. Zápas byl jednoznačně v režii domácích, Zlín se nemohl opřít o zdravého brankáře, což byla jedna z hlavních příčin tohoto debaklu. Tímto výsledkem si hosté nejspíš stvrdili sestup do druhé ligy.

První poločas začali aktivně domácí, když už v první minutě mohl otevřít skóre Krbeček, ale jeho pokus překazil zlínský brankář Baránek. Diváci v prosluněných Štruncových sadech na úvodní branku dlouho čekat nemuseli. Ve 14. minutě se totiž do střelecké listiny zapsal domácí Jiráček, jenž hlavičkou překonal Baránka.

Ten ale vzápětí předčasně opustil hrací plochu kvůli zranění. Ve zlínské brance jej nahradil Kořínek, jenž ve středu vychytal bezbrankovou remizu se Slavií v rámci čtvrtfinále Poháru ČMFS. Hra se po gólu domácích trochu uklidnila. O další vzruch na hřišti se opět postaral v 31. minutě plzeňský celek. Kolář běžel sám na gólmana Kořínka, kterého se pokoušel přelobovat, ale místo toho se s ním srazil.

O dvě minuty později se dostali Plzeňští do další gólové příležitosti. Varadi střílel z hranice šestnáctky na bránu, ale tam chyběl vyběhnutý Kořínek, kterého ale plně zastoupil zlínský obránce Kroča. Plzeň měla těsně před odchodem do šatny další možnost, jak se dostat do dvoubrankového vedení. A autorem gólu mohl být opět Jiráček, který místo střely zvolil přihrávku na Varadiho. Ten však nedokázal míč zpracovat a zblízka doklepnout do zlínské sítě.

Plzeň ovládla i druhou pětačtyřicetiminutovku. Hned po změně stran mohl vstřelit branku Varadi, jenž se prokličkoval mezi obránci a poté střílel těsně vedle Kořínkovy brány. V 50. minutě se Viktoria tentokrát trefila do černého. O druhý gól se totiž postaral Ševinský, který zpracoval Horváthuv centr a hlavičkou poslal míč do brány. O pár minut později se mezi střelce zapsal i kapitán Horváth, jehož centr z rohového kopu letěl ke vzdálenější tyči směrem dovnitř brány. Plzeň tak už vedla 3:0. Další branka padla v 64. minutě, kdy levačkou překonal Kořínka.

Ten od 31. minuty po střetu s Kolářem nebyl zdravotně v pořádku. Zlín už neměl v záloze dalšího brankáře a na jeho místo by tak musel nastoupit hráč v poli. Ale k této změně trenér hostí Minář nesáhl. Fotbalisté Tescomy vypadali po většinu zápasu neškodně, nedokázali si vypracovat pořádnou vážnou šanci. Poslední třetina zápasu byla již v duchu exhibice. V 75. minutě trefil tyč domácí Hájovský a v závěru utkání na konečných 5:0 upravil Ševinský, který si v tomto zápase připsal svůj druhý gól.

Autor: David Křížka / fotbalzive.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Kolář)

Reagovat
smazaný uživatel

jedna s poslednich mozností na zachranu ..přál bych nam 3 body ..ale s těží 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
milan78

5:0 tipuju

Reagovat
smazaný uživatel

úde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele