18. kolo
28.02.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 0:2

Severočeský klub si připisuje svou druhou výhru na hřišti soupeře. Po většinu zápasu sice zaostával za aktivní Plzní, ta ovšem nedokázal svých šancí využít a po právu byla potrestána.

Sympatickým výkonem se prezentovaly od prvních minut oba soupeřící týmy. K první nebezpečné střele napřáhl domácí kapitán Horváth, když prvním dotykem zamířil zpoza vápna k levé šibenici, kterou nakonec těsně minul. Po chvilce se prodral po pravé straně do vápna Petržela a chytře přihrával zpět na malé vápno, kde na poslední chvíli odkopával v pádu Gebre Selassie. V průběhu poločasu převzali iniciativu domácí a Liberec se marně snažil o útočné výpady. Podobně zoufalí museli být plzeňští hráči při finálních přihrávkách, které se stoprocentní úspěšností sbírali hostující obránci.

A tak v poslední desetiminutovce začali toužit po gólu i Liberečtí. Ve 37. minutě ještě Dočkalův přímý kop usměrnil Košťál svou hlavičkou pouze do břevna. Po dvou minutách se však už hosté radovali. Dočkal tentokrát zahrával přetažený rohový kop, který se vrátil na malé vápno k Nezmarovi, jenž hlavičkou nedal Ticháčkovi šanci. Následná plzeňská snaha už do poločasového vyrovnání nevedla.

Už ve třetí minutě druhé půle se blýskl parádní střelou Pavel Horváth. Hostům se nepodařilo dostatečně zažehnat nebezpečí po rohu a s trochou štěstí se k ráně ze sedmnácti metrů dostal domácí záložník, který přízemní střelou rozezvučel levou tyč brankáře Zlámala. I další rohový kop přinesl velké pozdvižení. V chaosu se dostali domácí hned ke třem gólem zavánějícím střelám. První ještě vyrazil brankář, další dvě zblokovali obětaví obránci. Plzeň byla nadále jasně aktivnější a v další šanci se po Horvátově centru ukázal stoper Navrátil, jenž si míč na malém vápně zpracoval a vystřelil. Tečovaný pokus pak skončil jen v boční síti.

V 65. minutě o sobě dali vědět také hosté, kdy Nezmar střílel z dálky jen pár decimetrů vedle pravé Ticháčkovy tyče. Plzeň propadala v útoku a ani zadní vrátka si řádně nehlídala. Deset minut před koncem tak mohl rozhodnout Gebre Selassie, který dostal přesnou přihrávku od Blažka a v tísni nadělal střelou vnějším nártem problémy Ticháčkovi. O chvíli později již plzeňský brankář musel tahat míč z vlastní sítě. Bořek Dočkal předvedl skvělou individuální akci, při které obešel dva hráče ve vápně a poté zakončil přesně k tyči, čímž donutil mnoho domácích fanoušků k předčasnému odchodu. Když se v samotném závěru neprosadil ve vyložené šanci ani Horváth, bylo rozhodnuto o dvougólové důležité výhře Liberce.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzen vyhraje proti Slavce ukazala ze se sni musi pocitat

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlaím s tebou. A ještě něco, kdo to je Pavel Rada? Já znám jen Tomáše Radu

Reagovat
smazaný uživatel

veřil jsem teda víc Plzni, jak to tak čtu tak měla asi i víc ze hry

remiza by byla asi spravedlivější

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec si v klidu zatrénoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele