12. kolo
01.11.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:1

Plzeňští měli nad Severočechy navrch, ale ve druhém poločase dokázali pouze vyrovnat. Trenér Vrba mohl být s výkonem svých svěřenců o mnoho spokojenější než jeho protějšek Komňacký.

Hosté začali velmi opatrně, což se jim mohlo vymstít hned v 8. minutě, kdy Petržela se štěstím doběhl míč před lajnou, zpětnou přihrávkou vyřadil ze hry Špita, ale dva nabíhající hráči měli k míči o kousek dál, než by potřebovali. S Trappovou nebezpečnou střelou z třiceti metrů měl jablonecký brankář potíže a dokázal pouze vyrazit na roh. Zdržování a nudné bezmyšlenkovité přihrávky hostujících obránců mohl potrestat Kolář, ale sám proti Špitovi neuspěl. A tak se role trestajícího ujali hosté. Loučkův centr si zpracoval Klapka, narazil na vápno Zábojníkovi a ten střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Snaha domácích v prvním poločase skončila nezužitkována, a tak odcházeli do šaten Plzeňští smolně s gólovým mankem.

Hned ve třetí minutě druhé půle měl obrovskou příležitost zvýšit Michálek. Po přihrávce od Lafaty se totiž ocitl sám na malém vápně, ale prázdné branky se zalekl a mířil mimo. A to už nezůstalo bez potrestání. Horváth našel vzdušnou přihrávkou Petrželu, ten zpětnou přihrávkou našel Petra Trappa, který střelou po zemi vyrovnal. V 61. a 66. minutě mohl zcela otočit stav skvělý Horváth. Nejprve jeho přízemní střelu tečoval ještě Navrátil a míč skončil těsně mimo. Poté využil Varadiho odvráceného centru ke střele, která pořádně protáhla Špita. Plzeňská převaha poté mohla vyústit ve vítězný gól v nastaveném čase, to by ovšem nesměl Varadiho střelu z vápna vytěsnit Špit.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele