8. kolo
27.09.2008 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 1:3

Baník se pomalu zvedá vstříc lepším zítřkům, po dobrém výkonu v Plzni si připsal druhé vítězství v řadě. Naopak Severočeši čekají na vítězství předlouhých sedm utkání, doma prohráli poprvé v sezóně.

Obě mužstva nastoupila s chutí útočit, první šance však přišla až po dvaceti minutách a Mičola z dobré pozice Poštulkovi velké starosti nenadělal. Už o pět minut později ovšem přišel skvělý protiútok s gólovou koncovkou. Marek potáhl míč po pravé straně, zpětnou přihrávkou našel Otepku a ten z vápna umístil svou střelu přesně k tyčce. Během 32. až 38. minuty mohly přijít hned tři zlomové okamžiky a až poslední možnost využili hráči Baníku. Nejprve kopali po Jiřáčkově faulu na Řezníka penaltu, ale kanonýra Svěrkoše Poštulka vychytal. Za dvě minuty mohl vyrovnat Horváth, kdyby jeho dalekonosná střela byla o decimetry lépe mířena. Poté si již hosté udělali z plzeňských obránců ve vápně stojící kužely a rychlou kombinaci zakončil na malém vápně osamocený Lička. V závěru poločasu pak ještě Otepka neproměnil protiútok dva na jednoho, na druhé straně zase Rezek z otočky pálil jen mimo.

Ze šaten vyšli domácí odhodlaní vrátit se do hry. Hned ve druhé minutě mohl snížit Petržela, ale z blízka branku minul. V 57. minutě už si Horváth vedl daleko lépe. Po skvělém přechodu do útoku nacentroval Rezek do vápna, Petržela přiťuknul domácímu kapitánovi, který nekompromisně zavěsil do šibenice. Jenže radost z gólu netrvala dlouho. Navrátilovy chyby využili hosté k brejku, který zakončoval Svěrkoš kličkou Poštulkovi, ten musel ostravského útočníka stáhnout k zemi. K penaltě se tentokrát postavil Otepka a poslal plzeňského brankáře na druhou stranu. Baník se již neměl kam hnát a v obraně si počínal zkušeně, a tak kromě dobrého zákroku Poštulky proti Svěrkošově přímému kopu se zápas dohrával bez nebezpečných šancí.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

plzen konecne vyhraje tipnu 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja to vidim zase na remizku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele