24. kolo
18.04.2009 17:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:0

Smolný zápas pro plzeňské návštěvníky. Hosté hráli atraktivní fotbal, i přesto na favorita nestačili. Ten dvakrát potrestal svého soupeře po jeho nepovedené gólové šanci.

Zaskočeni aktivitou hostů nedokázali sparťanští v první pětiminutovce nijak zaútočit proti outsiderovi. I první větší šance patřila Západočechům. Jenže po Limberského průniku a následné nepovedené přihrávce se k míči nedostal ani jeden ze tří dotírajících útočníků. I když se díky překvapivé aktivitě Plzně hrál vcelku pohledný fotbal, chyběly šance. Postupem času se přeci jen dostávala častěji do hry Sparta a Zemanův přímý kop deset minut před koncem málem poslal domácí do vedení. Míč nakonec proletěl jen těsně vedle tyče. Obdobně si vedl i Holenda se svou překvapivou střelou. Poslední šanci poločasu tak neproměnil ex-sparťan Horváth, když jeho střelu z dvaceti metrů vyrazil výborný Blažek.

Po změně stran sice jako první zahrozil Holenda, když v dobré pozici před Daňkem trefil pouze boční síť, jinak si však vedli opět o něco lépe hosté. Kolář nadělal Hubníkovi s Kuckou neskonalé zmatky a nakonec mohl Krbeček posunout hosty do vedení, nicméně z malého vápna trestuhodně trefil pouze břevno. A že pravidlo "nedáš - dostaneš" stále platí, dokázal právě Kucka. Ten se totiž o dvě minuty později napřáhl k parádnímu přímému kopu, kterým se trefil přesně ke vzdálenější tyči přízemní ranou. Lépe hrající hosté hrozili, ale finální přihrávka a stejně tak i koncovka byly neřešitelným problémem.

Až čtvrthodinky před koncem se k povedené ráně odhodlal Lecjaks, bohužel pro něj se opět skvělým zákrokem vytáhl brankář Blažek. Když se neprosadil po Kolářově přihrávce ani Mlika, který levačkou pálil těsně vedle tyče, přišel další trest Sparty. Hájovský zahrál ve vápně rukou, když Kulič centroval na Holendu, pískala se penalta. K té se postavil Kladrubský a s chladnou hlavou pohodlně rozhodl utkání.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:7

Reagovat
Tomtaf

ani náhodou

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0(Wilfried)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Lorcan

remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele