13. kolo
08.11.2008 17:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Tescoma Zlín 2:0

Fotbalisté pražské Sparty zvítězili v předehrávce 13. kola 2:0 na Zlínem a alespoň do zítřka jim patří třetí příčka. Výhru Pražanů režíroval navrátilec do sestavy Patrick Berger, druhou trefu přidal Miroslav Slepička.

Zlín začal utkání dobře a prvních deset minut měl častěji míč na svých kopačkách, ovšem s první brankovou příležitostí přispěchali domácí. Průnik a přihrávku Marka Kuliče posunul Vacek na Kladrubského, ten nastřelil pouze brankáře Kořínka. Ve 25. minutě mohla letná slavit, jenomže ve vyložené šanci selhal Kulič. Ex-mladoboleslavský útočník převzal Kúdelovu kolmici, udělal brankáři kličku, jenomže pak v záklonu špatně vystřelil a před prázdnou brankou odvracel Pazdera.

Sparťané se hnali dopředu a svému soupeři chtěli co nejrychleji zasadit smrtící úder. To se Spartě nepodařilo ani ve 40. minutě, znovu pronikající Kulič naservíroval přihrávku před branku Vackovi, ten trefil pouze jediného obránce stojícího před prázdnou brankou. Nevyužité stoprocentní šance Sparty znamenaly poločasový stav 0:0.

I po přestávce byli aktivnější domácí, ale první zahrozili Zlínští. Libor Žůrek utekl po pravé straně a střelou nechal vyniknout Jaromíra Blažka. O dvě minuty později se už na Letné slavilo. Na povedenou střelu Patrika Bergera k tyči z dobrých pětadvaceti metrů brankář Kořínek nedosáhl – 1:0.

Sparťané pokračovali v tlaku i nadále, vysoko nad střílel Kóňa. Hosté hrozili velmi ojediněle, ale když už se do šance dostali, tak to stálo za to. V 75. minutě mohlo přijít vyrovnání, hlavičku Zbožínka tečoval Zúbek, brankář Blažek Spartu zachránil. Okamžik na to Sparta vstřelila druhý gól. Opět aktivní Kulič pronikl po pravé straně, přihrávkou vybídl Slepičku, který se z deseti metrů nemýlil – 2:0. Pražané se po druhé brance definitivně uklidnil a utkání v klidu dohráli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je Kučera v pravděpodobné sestavě, když podle analýzy do hry nezasáhne?

jinak Sparta 1-1 Zlín, letenská bezzubost bude pokračovat a Zlín pod novým trenérem bude bodovat...

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš vemeno

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem u teletextu pohonil,a stejne na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Jako byl sem tam a....Hra dost nudna!!! Proc nejde Sparta po wzoru arsenalu??? Myslim ze mlady pusky by hrali rozhodne wic bojowne nez ostrileny mazaci...Nechal bych tam Kladruba, karola,a Bergra....Jinak utok !!! To i ja bych snat do toho dal wic nes slepa!!! Tak sakra mladi wpred!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele