3. kolo
17.08.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Sigma Olomouc 1:1

Jak Sparta, tak Olomouc zůstávají po dnešním zápase neporaženy. V jednom z taháků kola si tyto dva týmy rozdělily body za remízu 1:1.

Sparta se mohla dostat do vedení deset minut po startu utkání, jenže Slepička hlavičkoval po centru Kuliče těsně vedle olomoucké tyče. O minutu později střílel na druhé straně Hubník, ovšem Kozáčik se překonat nenechal a nadvakrát kryl. Hubník střílel nebezpečně i v další šanci, ovšem tentokrát bránu netrefil, jeho střela mířila nad břevno. Na druhé straně se do dobré příležitosti protlačil Kulič, jenže na následnou střelu mu již nezbylo dost sil a vyslal jen chabou střelu, jíž Drobisz kryl. Chvíli před koncem poločasu pak přišla největší šance dosavadního průběhu, když do spojnice břevna s tyčí hlavičkoval Berger. Slepička pěkně uvolnil Kladrubského, ten odcentroval a Berger rozezvonil brankovou konstrukci.

Sparta hned od začátku druhé půle zatlačila Olomouc na její polovinu a několikrát si vytvořila slibnou příležitost. Hned z kraje poločasu promarnil stoprocentní gólovku Kulič, který na malém vápně místo střely volil kličku obránci a poté z bezprostřední blízkosti střílel jen do brankáře. V další možnosti byl Berger, ten střílel levačkou z hranice šestnáctky, ale bránu netrefil. Voříškův přímý kop pak vytáhl Drobisz na roh. Sparta se branky přeci jenom dočkala v 55. minutě, když se prosadil Slepička. Kadlec prošel na levé straně až do pokutového území Sigmy a poslal forvardovi perfektní zpětnou přihrávku těsně před bránu, pak již nešlo nedat – 1:0.

Vedení domácích nemuselo trvat dlouho, protože Olomouc se chvíli po gólu dostala do velké šance,a to díky chybě letenské obrany. Vše však uhasil brankář Kozáčik, který vyběhl a střelu osamoceného Doležala za svá záda nepustil. Olomouc ale tlačila dále, brankář Sparty opět ukázal, co umí, když vytlačil dobrou střelu Ordoše, ta už už mířila do brány. Dvacet minut před koncem střílel na druhé straně nebezpečně Kladrubský, jeho rána šla těsně nad. O dalších deset minut později zahodil čistou gólovku střídající sparťan Došek, útočník v jasné pozici vyslal nepochopitelně slabou střelu, Drobisz vyrazil. A tak se v 81. minutě naplnilo známé nedáš – dostaneš. Střídající Kazár splnil svou úlohu a vyrovnal. Dostal míč a vydal se do úniku sám proti Kozáčikovi. Ten špatně vyběhnul a Kazár ho krásným lobem překonal – 1:1. V samotném závěru ještě mohl Spartě výhru zajistit Řepka, ale jeho hlavička mířila nad a na stavu se tak již nic nezměnilo.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

olomouc zazila skvely vstup do sezony a bude ho chtit potvrdit i proti sparte,ale bude to mít nesmirne tezke 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pražani zvítezí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

V Axa Aréně se jen tak nevyhrává i kdyby měly mužstva bůhvíjaký skvělý vstup do sezóny,s tím by se měly mužstva cestující právě sem smířit....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Z bídou 1:0 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Let`s go sigma let`s go..sazim na remizu to co sparta predvedla v predkole ligy mistru hnus...

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

ja verim, ze se bude Sparta šetřit a1poločas prohraje a uz to nedožene.

Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavy zapas kola.Od ktereho se da cekat prakticky cokoliv.Sigma v krocila do sezony neohrozenymi kroky a zalezi spise na sparte jak se otrepe ze stredecniho zapasu s Panathinaikosem.Verim ze sigma navaze na uspech ze zacatku sezony a uhraje na letne cenou remizu.

Tip : 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na straně Sparty je sice velká kvalita, kterou ukázala v prvních dvou kolech, ale Sigma je letos zatím taky neporažená. Věřím že kluci z Olomouce zas dají do hry srdíčko a odvedou supr práci. Myslim že si Sigma aspoň bod z Letné odveze

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele