29. kolo
23.05.2009 15:00 CET
3 : 2
(2:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - FK Jablonec 3:2

Sparta málem promarnila tříbrankový náskok a nakonec může být ráda za tři body, které ji výrazně přiblížily Ligy mistrů. S evropským snem se naopak musí rozloučit severočeský Jablonec.

Když v deváté minutě zablokoval nebezpečný únik Kadlece Pavlík, byli jablonečtí blízko k vedoucímu gólu. Hloušek svým centrem našel Lafatu, který hlavičkoval mezi nohy Blažka, jenž ale reflexivně míč stačil vyrazit do bezpečí. Mladíček Kadlec také propásl svou příležitost, když nezakončil únik, při kterém se zbavil i brankáře Špita.

Uspokojení hosté při odvráceném nebezpečném autu jen zírali, když se k odraženému míči dostal za vápnem Patrik Berger a nekompromisně zavěsil pod břevno - 1:0. Předlouhých dvacet minut se nic nedělo, aby poté opět zaskórovali domácí. Míč se po souboji Kadlece s obranou dostal se štěstím k Pamičovi, který z vápna zamířil naprosto přesně k tyči.

Změna stran pak přinesla další gólové momenty, konečně i na druhé straně. Nejprve ale zvýšil vedení Sparty Vacek. Wilfried mu dokonale přistrčil balón a Vacek pak namířil přesně k levé tyči. Hůře mohlo být po Zemanově centru, kdy se k hlavičce těsně nad břevno dostal Hubník. Na druhé straně se vykřesala jiskřička naděje, když Michálek našel v hloubi vápna Loučku, který bezchybnou střelou k pravé tyči snížil.

To rozvířilo snahu hostů a nezastavil je ani solidní zákrok Blažka proti nebezpečné střele Hlouška. Jenže po pár minutách si míč vzal Hamouz, z protihráčů si udělal stojící kužely a předložil míč střídajícímu Vukovičovi, který se nemýlil a po dvanácti minutách na hřišti se trenérovi odvděčil. Projevit se obdobně chtěl i na druhé straně Holenda, ten ale minul a mohl tak být jen a jen rád, když si o minutku později nedal vlastní gól Řepka.

Probuzené hosty mohl rozradostnět již jednou úspěšný Vukovič, ale tentokráte nevyužil přihrávky Lafaty a zamířil mimo tři tyče. Útočník má být tak trošku sobec, tentokráte to ale bylo pro Spartu na škodu, když Kadlecovu střelu skvěle vytěsnil Špit a nechal tak vyvztekat se před odkrytou brankou stojícího Holendu. Jablonec se ale již třetí branky stejně nedočkal a Sparta si připsala důležité tři body.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec výhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele