11. kolo
25.10.2008 17:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - 1. FK Příbram 3:0

Sparta se po více jak pěti týdnech konečně dočkala vítězství. Svému soupeři nedala mnoho šancí a uštědřila tak Příbrami její nejvyšší porážku od návratu do ligy.

Prvním šancím u obou týmů chyběla hlavně přesnější zakončení. Nejprve z těžké pozice nedokázal trefit branku Kisel, na druhé straně dorážel Mišunovu střelu vedle Tarczal. Po čtvrthodince zase po Krobově centru nestačil zamířit u zadní tyče další mladíček Kúdela. Ve 23. minutě stáhl po Kuličově centru Plašil v šestnátce Zemana a Sparta tak dostala možnost jít do vedení z penalty. K té se postavil Karol Kisel a díky přesnosti mu v proměnění šance nezabránil ani správný odhad strany brankáře Slavíka.

Příbram mohla brzy vyrovnat, ale Mišunovu střelu zblokoval Kúdela, a o minutu později nenapravil svůj faul Plašil, když prudkou hlavičkou branku minul. V samotném závěru poločasu už však znovu dominovala Sparta. Nebezpečený Kúdelův centr odvrátili hostující obránci pouze na roh. Ten rozehrál Zeman po zemi, na přihrávku si naběhl nehlídaný Kladrubský a křižnou střelou nedal Slavíkovi šanci.

Po jedenácti minutách druhé půle vedla Sparta již o tři góly. Slepička přenechal kolmici Kiselovi a ten přihrávkou našel před prázdnou bránou čekajícího Vacka, který neměl problémy ze dvou metrů skórovat. Aktivitu domácích ještě rozvířil střídající Berger, nejprve jeho nebezpečný centr do vápna odvracel Müller, poté zase vysunul Slepičku, který ovšem sám před Slavíkem neuspěl. V závěru zápasu už bylo rozhodnuto, a tak mohl trenér Chovanec vyslat poprvé na ligový trávník šestnáctiletou naději českého fotbalu Václava Kadlece. Ten si tak mohl po konečném hvizdu rozhodčího užívat přímo na hřišti tříbrankovou výhru, kterou na Letné vybojovali domácí hráči naposledy v dubnu.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

verim pribrami 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

příbram uhraje remízu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak aspon 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

konečně povedenější výkon od zápasu s brnem, škoda že to bylo jenom 3:0 ale snad by jsme se aspoň trošku mohli zas dostat do laufu....

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že tři nuly fuj stydět se sparta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele