12. kolo
02.11.2008 20:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 3:3

I přes hluchou část v druhém poločase nabídl nedělní večer zápas hodný týmů špice tabulky. Šest branek, neproměněná penalta a tyč přisoudila duelu remízu, která znamená zvýšení náskoku Slavie, naopak Liberec se alespoň prozatím dotáhl na Baník.

Hned ve třetí minutě mohl poslat do vedení hosty Papadopulos, kdyby svou střelou ze čtrnácti metrů nerozezvučel pouze levou tyč. Akci předcházel parádní pas za obranu z vlastní poloviny od Procházky. A tak o necelých deset minut později dal Kerič pocítit Boleslavi něco, co od třetího kola v Jablonci nezažila – jako první inkasovala. Dort propasíroval míč Papouškovi, který odcentroval do vápna a pro libereckého kanonýra nebyl problém nikým atakován hlavičkou otevřít skóre. Radost však netrvala ani pět minut. Mendy přihrál Kalinovi, jehož střelu zpoza šestnáctky nešťastně tečoval Polák a míč zapadl za bezmocného Hauzra.

Zkušeně a vypočítavě si počínal ve 26. minutě Pecka, když ve vápně předběhl mladého Gebre Selassieho a velmi ochotně spadl. Penaltou však poslal Rajnoch pozdrav divákům za Hauzrovo brankou, kterou tvrdou ranou přestřelil. Lépe si již vedl Papadopulos. Ten využil přihrávky do vápna od Macha k efektní střele přes obránce, na kterou byl Hauzr krátký.

Druhý poločas byl bohužel pro natěšené fanoušky mnohem horší. Jen ztěží se dostávali hráči k zakončení, většinou však byly akce zmařeny nepřesností nebo přílišnou tvrdostí bránících hráčů. Přesný opak předváděné hry pak předvedli hosté v 72. minutě. Sylvestre přihrál na kraj vápna Papadopulosovi, ten zavezl míč více ke středu a kolmou přihrávkou dokonale uvolnil Kyselu. Ten po pěti minutách na hřišti prostřelil pokusem ke vzdálenější tyči Hauzra.

To ovšem probudilo domácí. Bílek vybojoval skvělým způsobem míč před vápnem hostů, ještě lépe přihrál do šestnáctky střídajícímu Frejlachovi, který dělovkou div neprotrhl síť. A aby toho nebylo pro mladoboleslavské málo, tak sotva po doznění oslav libereckého střelce bylo vyrovnáno. Mach ve vápně podklouz, Kerič vyslal za obranu Gebre-Selassieho, a ten se obdobně jako Frejlach prosadil z pravé strany. Oba týmy se i nadále snažily a svižný fotbal byl jistě zajímavým, gól však nepřinesl. V poslední minutě nastavení ještě přišel přinejmenším sporný zákrok libereckhéo Holeňáka, který metr před vápnem zbytečně zatáhl za dres Kyselu. Ten se skácel k zemi, ale píšťalka sudího zůstala němá.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já si myslim že tahle série bude dneska ukončena.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele