10. kolo
20.10.2008 17:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Jablonec 3:0

Severočeské derby ani tentokrát žádné překvapení nepřineslo. Domácí Liberec už po poločase vedl o dvě branky a v druhé pětačtyřicetiminutovce přidal třetí. V tabulce tak již poskočil na skvělé třetí místo. Jablonci patří místo sedmé.

Slovan sice nebyl v první půli nijak výrazně lepší, jeho efektivita ale byla mnohem vyšší a díky tomu srazil Jablonec do kolen dvěma přesnými zásahy, o které se postarali Dočkal a Kerič. Na úvodní gól diváci ani dlouho čekat nemuseli, konkrétně do čtvrté minuty. Prvně jmenovaný domácí hráč dostal vynikající přihrávku od Filipa Dorta a přesnou střelou k tyči rozvlnil síť.

Nejaktivnějším hráčem tohoto střetnutí byl zcela jistě domácí Kerič, jenž například v rozmezí 8.–12. minuty hned dvakrát ohrozil hostujícího Špita. Obě jeho střely ale letěly těsně vedle, a tak bývalý sparťanský gólman zasahovat nemusel. V 35. minutě se ale dočkal. Po zaváhání obrany se dostal míč právě k chorvatskému útočníkovi, jenž nikým netísněn zvýšil vedení svého celku. To mohl ještě navýšit Papoušek, ale s jeho dělovkou si Špit poradil.

V 54. minutě lovil Špit míč ze své branky potřetí. Homola se dopustil velké hrubky, Kerič jej obral o míč a tváří v tvář proti hostující brankářské jedničce bez větších problémů skóroval. O vítězi tak bylo rozhodnuto, ale Liberec se snažil přidat ještě další branky. Štěstí pokoušeli postupně Dočkal, Smetana a Papoušek. Ani jeden pokus se ovšem s úspěchem nesetkal, a tak se skóre stále neměnilo.

Zanedlouho měl dobrou příležitost alespoň snížit Hesek. Tomu připravil palebnou pozici záložník Žofčak, jablonecký útočník se sice dostal ke střele, ale jeho rána byla zblokována mimo branku. Tentýž hráč nebezpečně pálil i pět minut před koncem normální hrací doby, jenže opět mu scházela přesnost. Jablonci se tak alespoň zkorigovat výsledek nepodařilo a opět prohrál.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

severoceske derby skonci remizou 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

liberec vyhraje 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

derby favorita nemívá,a tak těžko tipovat.dobrou sázkou se jeví +2,5 branek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele