17. kolo
23.02.2009 17:15 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 3:2

Sešívaní rozjeli v prvním poločase nevídanou fabriku na šance, ze kterých nakonec dokázali vytěžit dva krásné góly z dílny Marka Jarolíma. Ten navíc dokázal v 66. minutě dokonat hattrick, po němž jako kdyby slávisté přeřadili na nižší stupeň a Plzeň zásluhou Mliky a Limburského snížila, ovšem na bodík nakonec nedosáhla.

Hned od úvodních minut byla na domácích hráčích znát velká motivace dokázat všem přítomným, že i přes těžké rány, kterými byly pro tým odchody klíčových hráčů do zahraničí, bude Slavia předvádět nadále krásný útočný fotbal. Úvodní desetiminutovka se stejně jako celý poločas nesla v dobývání pečlivě hlídané hostující tvrze, ve které se ovšem s přibývajícím časem čím dál častěji otevírala okénka pro nebezpečné útočné manévry sešívaných. Už ve 13. minutě šli domácí do vedení po, jak jinak, krásné akci, kterou vyšperkoval povedenou přihrávkou nováček Fořt, který pěkně nahrál Jarolímovi, jehož pumelice pod břevno z hranice vápna otevřela skóre.

V zápětí se vůbec poprvé dokázala výrazněji uchytit také Plzeň, když dlouhou přihrávku na Krbečka dokázal brankář Vaniak na poslední chvíli odkopnout. Z nebe se ani nestačilo snést příliš mnoho kapek, když v minutě devatenácté stál opět Jarolím na hranici vápna a prudkou jedovkou zařídil navýšení náskoku slávistů - 2:0. Po chvilce oddechu pro jinak vytížené oko fotbalového diváka se dostal ke střele po chytře rozehrané standardce Horváth, který dalekonosnou střelou prověřil pozornost domácího brankáře.

Krátce po první čtvrtině zápasu se dostal ke kličce poblíž hostujícího vápna slávista Černý, který krásnou stahovačkou udělal z dvou Plzeňských hadrové panáky a potvrdil tak velkou pohodu, kterou se v první půli Slavia prezentovala. Do konce poločasu se poté dostali sešívaní ještě k několika dobrým příležitostem, se kterými ale naložili po hříchu špatně a to je ke konci utkání málem mrzelo.

Hned po změně stran totiž naznačil plzeňské zlepšení aktivní Petržela, který však svou střelou trefil jen upadnuvšího spoluhráče Krbečka. V následujících minutách dokázali hosté domácí hráče přehrávat, ovšem chvílemi, jakoby si nevěděli rady s neprostupnou a kvalitně pracující defenzívou. Jejich nemohoucnost dokumentovala tragicky rozehraná nadějná standardní situace, při které hráči Plzně školácky pokazili dvě ze tří přihrávek a sami se tak připravili o možnost skórovat. V 66. minutě povalil brankář Ticháček jednoho z domácích hráčů a hlavní rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Marek Jarolím a střelou do protipohybu gólmana dosáhl svého prvního hattricku - 3:0.

Následovala dlouhá pasáž, ve které se toho příliš nedělo, neboť hostující hráči se neustále pokoušeli překonat slávistickou obranu, což se jim po dlouhou dobu nevedlo. Až šest minut před koncem zápasu doputoval míč k Horváthovi, jehož střelu dokázal brankář Vaniak vyrazit pouze před sebe, kde stál připravený Mlika, pro něhož už to byla lehká práce - 3:1. V první minutě nastavení navíc Limberský skvostně napřáhl a trefil šibenici domácí branky tak přesně, že si museli fanoušci říkat, zda-li nemá matematické vlohy pro určení přesného úhlu nártu při střele. Na víc se pak hostující hráči nezmohli a slávisté si tak možná i s trochou nervů v závěru připsali na své konto důležité tři body.

Autor: Filip Horký

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

plzen nebud epro slavii tezka prekazka vyhraje 3:0 v edenu

Reagovat
Lorcan

přes 10000 lidí v Edenu uvidí vítězství domácích 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jo , jo Slávka jasně vyhraje, 3:0 je O.K.

Reagovat
smazaný uživatel

je K.O.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

no snad plzen musí vyhrát ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jasná výhra slavie 2:0 goly: šenkeřík,fořt

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme,vyhrajeme,my sme Slavie...dnes budem slavit,sudy píva vypijem

Reagovat
smazaný uživatel

Fořt hatrick, to by mu proti Plzni slušelo a nebylo by to poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

remízka jak čip

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

V 66. minutě povalil brankář Krbeček jednoho z domácích hráčů a hlavní rozhodčí nařídil penaltu.

Hmm, jedině že by brankář Krbeček pouštěl ticháčky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele