25. kolo
27.04.2009 19:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Eden opět nepadnul, Slavia vydřela remízu 3:3

Mladá Boleslav byla nesmírně blízko nečekanému vítězství nad Slavií. V Edenu už dokonce vedla 3:1, ale nakonec se musela spokojit pouze s bodem.

Zápas začal pro domácí fotbalisty šokem. Pouhých pět minut stačilo na to, aby se Mladá Boleslav dokázala střelecky prosadit. Opiela našel přihrávkou mladíka Chramostu, který poslal míč na bližší tyč, kde jej dokázal jemně tečovat Michal Papadopulos a gólman Vaniak už míč zastavit nedokázal. Papadopulos se mohl krátce na to prosadit podruhé, ale hlavou míč poslal vedle. Středočeši byli velmi nebezpeční, což potvrdili také v 10. minutě, kdy pálil přímo na Vaniaka záložník Ludovic Sylvestre. To Slavia se dostala do první šance až po více jak čtvrthodině. Po centru Jarolíma hlavičkoval Fořt a míč na brankové čáře musel zastavovat až Sylvestre.

V 25. minutě přišel druhý gól zápasu a opět jej měl na svědomí boleslavský hráč, tentokrát ale svým spoluhráčům radost neudělal. Míč si kuriózně srazil do vlastní sítě obránce Tomáš Hrdlička. Vedení na stranu svěřenců kouče Hapala vrátil opět Sylvestre. Po rychlém útoku se míč dostal k Papadopulosovi, který přesným pasem našel právě francouzského středopolaře, jenž míč poslal do prázdné brány a stanovil tak poločasové skóre na 2:1 pro Boleslav.

O vyrovnání se pokoušel po změně stran jako první Milan Černý, ale jeho dalekonosný pokus dokázal vyrazit Miller. Hosté tuto nevyužitou šanci slávistů vzápětí potrestali třetím gólem. Ten si na své konto připsal opět Papdopulos, který dokázal nadvakrát překonat Vaniaka. Pro sešívané to byla hodně nepříjemná situace, jelikož se chtěli opět vzdálit Spartě na rozdíl deseti bodů, a tak museli vyhrát.

V 65. minutě ovšem dostali skvělou příležitost ke snížení. Rolko v pokutovém území stáhnul Černého a rozhodčí Příhoda nařídil penaltu. Tu chtěl proměnit Tijany Belaid, avšak neuspěl. Miroslav Miller vystihl směr jeho střely a vyrazil jí. Tuniský reprezentant se ale nakonec přeci jen dočkal. Musel si ovšem počkat až do 79. minuty, kdy jeho střelu do boleslavské brány ještě tečoval hostující obránce Janíček. Slavia nakonec dokázala v závěrečných minutách zápasu vyrovnat. Milan Černý se dostal přes tři obránce a z dvaceti metrů se opřel do míče, který skončil v šibenici Millerovy brány.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím si že by Slavie mela vyhrat potom co predvedli v Kladne nebyl asi zadny fanousek Slavie zpokojen!!!!Muj typ Slavie2:1Boleslav.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
Lorcan

2:1 při sestavě Vaniak - Hubáček, Brabec, Suchý, Šiklič - M Černý, Belaid, Trapp, Švento - Pekhart, Besta

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Hrdlicku asi tezko hrat proti slavii, vlastni gol, mozna myslel,ze hraje za slavii. Stane se , je mi mu lito

Reagovat
Lorcan

nádhernej zápas

Reagovat
frank

skvělej zápas, to se musí nechat a myslim že i pro Spartu je nakonec remíza nejlepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele