4. kolo
24.08.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Jablonec 1:1

Rychle inkasovanou brankou zaskočená Sigma přebrala v průběhu zápasu iniciativu, která jí nakonec přinesla vyrovnání a mnoho neproměněných šancí na vítězství. Oba týmy si tak před více než pěti tisíci diváky připisují po dvou vítězstvích druhou remízu v řadě.

Brzký gól hostů zařídil David Lafata. Už v 7. minutě našel Homola centrem jabloneckého navrátilce a ten se hlavičkou k tyči nemýlil. O rychlé vyrovnání se pokoušel překvapivou střelou Melinho, ale jeho dalekonosnou ránu pod břevno vytáhl se štěstím Špit. Podobně si hostující brankář vedl proti Škerleho voleji z pěti metrů. Jablonec se ale nestáhl do obrany a ve 36. minutě mohl přidat druhý gól. Hesek našel centrem na malém vápně volného Michálka, ten se odhodlal ke střele ještě před dopadem míče a prudkou střelou nechal vyniknout Drobisze, který míč reflexivně vyrazil do bezpečí.

Hned po rozehrávce se snažili domácí překvapit svého soupeře a po rychlé akci našel Kazár přihrávkou na malém vápně Hubníka, který ovšem v plném běhu nedokázal střelu sklopit a míč poslal nad břevno. Po pár minutách už však byl olomoucký hráč přesnější. Heidenreichova střela z dálky byla tečována na roh, po kterém našel opět Kazár Hubníka, který se tentokrát hlavou z malého vápna nemýlil. Hned o osm minut později mohl Lafata znovu poslat do vedení hosty, když po Hamouzově centru a lehké teči Drobisze hlavičkoval těsně vedle odkryté branky.

Blízko ke zvratu v zápase měl Ordoš, který po centru Melinha přehodil hlavičkou Špita, ale míč dopadl na břevno. K další nebezpečné střele se z dvaadvaceti metrů odhodlal Kaščák, míč se jen otřel o břevno. Jablonec se jakoby vytratil ze zápasu a útočila hlavně Sigma. Po dalším Melinhově centru namířil svou hlavičku Ordoš jen centimetry vedle pravé tyče. Když šest minut před koncem dokázal Hubníkovu střelu z deseti metrů vyrazit Špit na roh, rozhodlo se o dělení bodů.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remííízový zápas, 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tady! Zápas který nebude vůbec lehký, ale tentokrát na rozdíl od minulého kola se může Sigma spoléhat na domácí prostředí. Jablonec i Sigma jsou na tom zatím stejně. Zatím se v GL nenašel tým, který by je dokázal přemoct. Na Sigmě si vylámala zuby Sparta. Jablonec dokonce porazil Baník. Věřím Olomouci že vyhraje, zisk tří bodů by byl supr, ale i tak kdo by tohle po třech koleck čekal. Škoda jenom, že odchází Schulmeister, tak mu přeju hodně úspěchů

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Kdo jiný by měl dát gol než Tomáš Kazár . Musime pohlídat Lafatu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní zápas Sigmy jsem sice neviděl, ale dobrý je, že přibyl další bodík. Něco podobnýho se od Olomouce doma čekalo a očekávání hráči naplnili. Po 4 zápasech v lize být bez porážky je supr, ale kdybych měl být realista, tak to vypadá spíš na umístění do 10 místa s vyhlidkama na poháry. Přeju klukům, aby se zas vrátili na výsluní a vypadá to, že novej trenér bude záruka úspěchu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele