19. kolo
08.03.2009 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FK Teplice - Viktoria Plzeň 3:0

Severočeský tým se před třemi tisíci diváky blýskl povedeným výkonem a oku lahodícími třemi trefami. Plzeňští se dlouho snažili s výsledkem něco dělat, ale japonský expres Elsamni rozjel rozhodující akci po pár minutách na hřišti a soupeře definitivně usadil.

Plzeň potvrdila svou nemohoucnost v úvodech zápasů a už ve 4. minutě dovolila Rosovi připravit si míč na centr, který Stožický prodloužil na Ljevakoviče, který volejem vymetl horní roh plzeňské branky. O brzké vyrovnání se mohl postarat Krbeček po centru od Ševinského, ale střelu, na kterou by neměl brankář Grigar nárok, zablokoval v poslední moment Lukáš. Naopak v 17. minutě se musel proklínat domácí Vondrášek. Po skvělé práci Mahmutoviče a Vachouška měl totiž v hloubi vápna prostor, čas a volnou branku, přesto nedokázal míč ideálně trefit a mířil hodně mimo a slabě.

V zajímavém utkání pokračovali hosté ve své honbě za vyrovnáním. Horváthův roh nadělal zmatky ve vápně, jenže Plzeňští zbytečně kombinovali a střelu Petržely odvracel Klein na roh. V další šanci se ocitl sám Horváth, ale zblízka branku minul. Hosty potom zmrazil druhý gól Teplic. Značnou měrou ovlivnilo gólovou situaci i ošetřování stopera Halamy. Ten chyběl při bránění průniku Mahmutoviče, jenž chladnokrevně kolem brankáře opřel míč o tyčku, od které míč putoval do branky. Západočeši se ovšem nevzdávali. Čtyři minuty před koncem půle tečovaná Horváthova střela prolétla jen kousek od Grigarovy branky.

Druhou půli začali nebezpečněji opět Teplice. Mahmutovič vybídl skvělou přihrávkou za obranu k průniku Vondráška, který volil křižnou střelu těsně nad zemí. Užuž se rozebíhal oslavovat premiérovou ligovou trefu, když uslyšel zvonící tyč Ticháčkovy branky. Teplická defenzíva prokazovala své kvality a snažení Plzně tak bylo často marné. Až v 64. minutě se míč dostal k volnému Rezkovi, jenž z první prověřil Grigara, ten obstál, když vyrazil nebezpečný pokus na roh.

V 69. minutě přišel velký moment pro českou ligu. Na hřiště totiž vstoupil první japonský hráč, který kdy brázdil české fotbalové háje. A trvalo jen pět minut, kdy ho pasem vybídl ke sprintu Mahmutovič. Elsamni předběhl Novotného, zasekávačkou si ho nechal přeběhnout a vrátil míč Mahmutovičovi před prázdnou branku. Plzeň už značně frustrována nedokázala vstřelit alespoň čestný gól a Teplice tak i ve svém druhém jarním utkání udržely čisté konto.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Překvapení kola...tip 1:1 Plzeň musí zabrat...

Reagovat
smazaný uživatel

preju Plzni ... ale jedinym duvodem je ze sem Brnak, a tak je to pro nas lepsi

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele