23. kolo
12.04.2009 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - Bohemians Praha 1:0

Kdo se těšil po nepříliš zajímavých zápasech na trochu vzrušení, nebyl při výběru zápasu Severočechů zklamán. Proti předzápasovým prognózám nastoupil v základní sestavě Stožický a tento riskantní tah s nerozehraným středopolařem se trenéru Plíškovi více než vydařil.

Běžela patnáctá minuta, když se Střížkovští dostali alespoň na pár vteřin na polovinu soupeře. Kincl totiž centroval, jeden z obránců ho srazil na roh, z něhož žádné větší nebezpeční nevzniklo. O sedm minut později přišla z čista jasna obrovská příležitost Novotného, který se dostal po centru Zoubka k odraženému míči a zcela osamocen z bezprostřední blízkosti ke smůle hostů branku přestřelil. Na víc se klub z Prahy za celou půli nezmohl.

Co se dělo mezi tím? Teplice začaly velice aktivně, agresivním presingem často nutili obránce soupeře "odevzdávat" balóny zbrklými odkopy a především v úvodu utkání tak dostali svěřence trenéra Urbana pod mírný tlak. První větší příležitost měl na kopačce Vachoušek, který převzal na hranici vápna přihrávku, obtočil se kolem nedůsledného obránce a dělovkou pořádně vystrašil slovenského gólmana Pražanů.

Následovala pasáž protkaná spoustou pěkných teplických kombinací a chytrých přihrávek do typických "českých uliček". Právě po jedné z nich se dostal Mareš sám před vyběhnuvšího Beláně, jehož včasné opuštění svatyně bylo pro hosty klíčové. Po půlhodince hry doslova "pokonil" Novotný přihrávku. Tu uzmul domácí Bosňan Ljevakovič, prosprintoval polovinu hřiště a rychlou střelou prověřil reflexy brankáře Klokanů.

Chléb se ale lámal až ve 37.minutě. Ke slibné standartce se postavil Stožický, skvěle odcentroval a aktivní Mareš vystoupil do vzduchu jako po žebříku, aby nekompromisní hlavičkou otevřel gólový účet podvečerního zápasu.

Když už vše nasvědčovalo poklidnému dohrání prvního poločasu, probral pospávající diváky nevídaným kouskem teplický Rosa. Ten se totiž nejdříve snažil zakončit centr jednoho ze spoluhráčů stylem "Kung-fu" a následně správně obdržel žlutou kartu. Neuběhla ovšem ani minuta a ten samý hráč nešetrně zajel do Vošahlíka. Hlavní rozhodčí Drábek neváhal ani chvilku a poslal hříšníka po právu do studené sprchy.

Kdo ale čekal, že po změně stran budou hosté aktivnější, mít více šancí a nebo se jim dokonce povede vyrovnat, zle se mýlil. Urbanovi hoši totiž mohli mít v dnešním zápase klidně desítky rohů, spousty standardních situací, ovšem k ničemu jim to nebylo. Jejich hře totiž fatálním způsobem chyběl jakýkoliv nápad. Míčem po sobě házeli jako horkým bramborem, a tak nebylo pro Teplice problém se jejich početní převaze ubránit.

Největší šanci na vyrovnání měl v 50.minutě Zoubek, který se po Vachouškově faulu na Novotného postavil k zahrání penalty. Alibistickým a pomalým kopem však dal vyniknout domácímu brankáři Grigarovi!

Ani v dalších minutách jsme neviděli žádnou prvotřídní podívanou. Domácí se snažili držet jednogólový náskok, a proto se do útoku nehnali. Klokani se sice snažili něco vymyslet, avšak některé akce působili až komicky naivně. Velkou vůli nevole vzbudil v úvodu druhého dějství Ibe, který nešetrně naběhl do slovenského brankáře Severočechů, v postatě totožně jako v prvním poločase Rosa. Za svůj zákrok ale žlutou nevyfasoval.

Jakmile se zápas naklonil do své poslední čtvrthodinky hry, vypadalo to, jako kdyby se svěřenci kouče Plíška napili živé vody a i v deseti hráčích dokázala pravidelně a navíc velice vážně provětrávat obranu Pražanů. Velkou šanci měl v 78. minutě Vachoušek, jehož ránu přizvedl obránce Horáček a ke vstřelení "vlastňáka" chyběl opravdu jen kousek. Sportovní fanoušek, pamatující doby minulé by utrousil něco o tom, že "milimetry chýbaly ale bylo jich prevela".

Jenže ani tato velká příležitost neprobrala tým z Prahy k větší aktivitě, a tak se v závěru dostal Mahmutović po rychlém brejku k obrovské šanci, ve které ovšem trefil jen nohu vynikajícího brankáře Beláně.

Závěr poté opepřil zákrok Vošahlíka, který po něm uviděl druhou žlutou kartu v zápase a stejně jako jeho protějšek Rosa se tak "pakoval" pod sprchy chvíli dříve než jeho spoluhráči.

Autor: Filip Horký

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele