25. kolo
26.04.2009 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - FK Jablonec 3:0

I bez střelce Mahmutoviče dokázaly Teplice, že Stínadla jsou jejich. Jablonec neuspěl ani proti druhému severočeskému týmu a pohárový sen se začal vzdalovat.

V severočeském derby sice ani jeden z týmů nezalezl do obrany, přesto se na první kloudnou šanci čekalo déle jak čtvrthodiny. Po centru Haurdiče se k hlavičce z bezprostřední blízkosti dostal Černý, který zamířil metr vedle vzdálenější tyče. Teplice nebyly o nic horším týmem, přesto se díky přesným přihrávkám dostal k další zajímavé střele Zábojník, jehož prudká střela nakonec proletěla jen těsně mimo. Na druhé straně zahodil stoprocentní šanci Ljevakovič, když se po centru ocitl na zadní tyči před odkrytou brankou a nedokázal trefit padající míč. Za pár desítek vteřin se Zich otáčel za Marešovou střelou, která branku o několik čísel minula.

Lepší a lepší ofenzíva Teplic vygradovala dalším centrem Verbíře, který tentokrát našel Stožického, a ten se trefil přesně mezi nohy brankáře Zicha. Zklamaní hosté ztratili z kopaček přesnost a zápas tak začal být plný nepovedených přihrávek. Pro jablonecké mohlo být ještě hůře čtyři minuty před koncem poločasu, když se po Marešovo akci dostal ke střele v pádu Ljevakovič, nicméně branku netrefil.

Jablonci jakoby bylo jedno, že prohrává v důležitém utkání a nechával hrát svého soupeře. To se mu zle nevyplatilo ve třinácté minutě. Vachouškův přímý kop z poloviny hřiště našel Smejkala, ten přiťukl Kleinovi, který se svým důrazem dostal ke střele ze země a vybíhající Zich už snad ani nemohl stihnout zareagovat. Když se po prodlouženém rohu nedokázal na zadní tyči prosadit Krejčí, jehož skvěle vychytal Grigar, mohl na druhé straně definitivně rozhodnout Vachoušek. Po centru od Verbíře se ocitl uprostřed vápna, ale hlavičkoval nad branku.

Teplice se nadále snažily o útočné výpady. Třináct minut před koncem se tak do brejku dostal Stožický, zasekávačkou se zbavil obránce, ale poté trefil přesně prostředek branky. Konec zápasu ještě mohl zdramatizovat Vukotič, to by se ale zblízka musel trefit mezi tři tyče. Místo toho tak přišel zasloužený třetí gól pro Teplice. Homola tvrdě fauloval a mohl být rád, že nešel předčasně do sprch. Doležal ovšem z dálky zkusil přímou střelou přestřelit bránící zeď, což se ukázalo jako to nejlepší řešení. Divákům tak na povedený zápas dal ještě pověstnou třešničku.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele