30. kolo
30.05.2009 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 0:3

Hosté dokázali trpělivým výkonem uhrát důležité tři body na hřišti nepříjemného soupeře, Mladé Boleslavi a zpřetrhali tak veškerá tvrzení, že se jim na tomto trávníku nedaří. Domácí naopak smutní, neboť díky výhře Olomouce nad Bohemians nebudou hrát v příští sezóně evropské poháry.

Veledůležité utkání plné emocí i velice pečlivého bránění. Zhruba tak by se dal charakterizovat první poločas zápasu mezi pražskou Spartou, jejíž soupiska nedoznala od minulého zápasu s Jabloncem žádných změn a středočeskou Boleslaví, v jejíž základní sestavě se objevila nečekaná inovace. Do branky se totiž místo dlouholeté opory Millera postavil mladík Šeda, pro něhož to byl první ligový zápas od loňského srpna! A byl to právě on, kdo měl svým nedůrazným vyběhnutím-nevyběhnutím podíl na první brance utkání.

Běžela poslední minuta regulérní hrací doby, když se Hubník odpoutal po velmi dobrém Bergerově centru od země a nikým nehlídán otevřel skóre.

Co se dělo mezi tím? Sparťané vstoupili do zápasu aktivněji. Především Berger byl stejně jako v minulém zápase téměř k nezastavení a dával tak dobrý otcovský příklad ostatním mladíčkům ze záložní řady Pražanů. Ti si z této aktivity příliš k srdci nevzali, a tak nebyl od dvojce Vacek - Zeman k vidění přílišný pohyb, což zapříčinilo nejeden problém pro defensivu hostí.

Ta si však dokázala až na jediný "kiks" s útočným snažením svěřenců trenéra Uhrina poradit. V deváté minutě se totiž dokázal Kysela využít vysokého Opielova lobu a zaspání bránících hráčů, ovšem ve vyložené šanci z pár metrů přestřelil.

Moc krásy k vidění rozhodně nebylo. Fotbal, dájí-li se tak maximálně 3 přihrávky v řadě nazvat, se odehrával po většinu času mezi šestnáctkami. Obě záložní řady byly po celých pětačtyřicet minut velice prostupné, jejich zaváhání ale bezchybné obranné valy dokázaly napravovat a nepouštěly tak soupeře do výraznějších příležitostí.

Za zmínku ještě stojí sedmnáctá minuta, ve které Berger rozehrál rohový kop, míč doletěl až k Papadopulosovi, který nešikovným pohybem uklidil míč směrem na bránu. Měl velké štěstí, že v cestě do sítě stálo balónu břevno.

Ve druhém dějství vsadili hosté na přeci jen zabezpečenější defensivu, a tak se k tvoření hry dostala Boleslav. Jenže to se jí po celou dobu nevedlo. Do zápasu sice přišel čerství Mendy, ovšem ani on nedokázal výrazněji rozhýbat pomalu a místy klimbanou hru domácích. Přestože se Sylvestre snažil co to šlo, sám mnohdy zbytečně dlouho držel míč, nedokázal vymyslet nic víc, než pěkný střelecký pokus v 58. minutě, kdy se zcela volný opřel z half-voleje do míče a jen těsně minul branku. Jak by se ale slušelo říci, to bylo vše co tápající tým trenéra Uhrina předvedl.

Jak už bylo řečeno, Sparťané si hlídali svůj jednogólový náskok a pečlivou a hlavně naprosto bezchybnou obranou se propracovali ke kýženým bodům. Radost ale udělali fanouškům i navýšením gólového náskoku.

Nastala 81. minuta, Berger-Wilfried-Žofčák a na konci kdo jiný než aktivní Berger. Tři jména, pět milimetrově přesných doteků s míčem, to vše znamenalo překrásnou gólovou akci. Jestliže závěrečná pětařtyřicetiminutovka nabízela pouze slabý odvar toho, co oba týmy v optimálním rozpoložení dokáží, pak tahle akce musela zaplesat srdcem každého nestranného fanouška.

Boleslav následně ještě více vsadila na poslední snahu otočit utkání a v její obraně se poté začala objevovat častá a hodně velká okna. A to byla na mlýn rychlým záložníkům Pražanů. V 85.minutě dokázal Vacek po akci z pravého křídla přihrát na osamoceného Wilfrieda, pro něhož nebyl problém z pár metrů navýšit skóre a udělat tak tečku za letošní sezónou.

Autor: Filip Horký

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle je jednička jak vyšitá Doufám že MB přejme minulou roli baníku a stane se katem druhého místa rumunů To musíte zvládnou hoši, slavia už to nějak pustí

Reagovat
vanGomm

Boleslav musí vlastně Spartu porazit jinak budou s největší pravděpodobností bez poháru.Ta prohra se Střížkovem v minulém kole je asi příjde draho.

Reagovat
Tomtaf

0:2

Sparta si zahraje o ligu mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

6:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:1(Wilfried)

Reagovat
frank

Díky za jaro hoši Škoda podzimu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele