26. kolo
03.05.2009 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 3:0

Jablonec si vybral oddechový čas a už je zase zpátky. Po výborném výkonu celého týmu si po zasloužené výhře připisuje důležité tři body. Plzeň doplatila na chyby v obraně a nepřesnosti v koncovce.

Týmy se dlouho osmělovaly a první ohrožení branky měli na svědomí hosté v sedmé minutě. Jenže když Varadiho centr neusměrnil chytrým lobem do branky Limberský, střílelo se na druhé straně. Haurdič předal míč Klapkovi, ten ve vápně našel Hamouze, který se dokázal prosadit přes tři laxní obránce Plzně a střelou k tyči poslal domácí do vedení.

S chutí hrající Jablonec nedával Plzni možnost vrátit se do utkání a po pětadvaceti minutách hry se mohl dostat do dvougólového vedení. Klapka napřáhl z přímého kopu a míč padal pod břevno, nicméně Daněk míč skvěle vytěsnil. Hůře si vedl Haurdič, který na hranici vápna dostal míč a na obzoru neměl jediného soupeře, přesto se raději pokusil přestřelit stadion.

Vyrovnat měl Hájovský, který se po prvním plzeňském rohu dostal k hlavičce, ale trestuhodně přestřelil. Pět minut před koncem ještě Lafata přihrával Eliášovi, který však v dobré pozici branku minul. I přesto šli Severočeši do šaten s lepším pocitem než jejich soupeř.

Druhý poločas se nesl v marném snažení Západočechů, které dlouhých dvacet minut nic nepřinášelo. A tak se děly věci v jejich vlastním vápně. Nejprve Hloušek s Klapkou vybojovali gólovou šanci pro Lafatu. Nejlepší střelec týmu ovšem čekal přespříliš dlouho a Lecjaks ještě na chvíli odvrátil pohromu.

Jenže uběhly pouze tři minuty a přišlo logické vyústínění obrazu hry. Hamouz překvapil mnoho domácích fandů i chybující obránce, když místo přihrávky volil střelu, na kterou už nestačil Daněk zareagovat tak, aby zabránil gólu.

Nemohoucnost Plzně vrcholila prakticky každou minutou, kdy se dostali do zakončení, které ale míjelo branku zpravidla o několik metrů. K tomu všemu přišel další gól Jablonce. Celé akci nejspíše předcházel faul, který ovšem zůstal bez odezvy rozhodčího a konal se tak brejk čtyř proti dvěma, který přesně zakončil Valenta. Posledních deset minut se tak hrálo už jen z povinnosti, Jablonec se tak mohl radovat z tříbrankového vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele