15. kolo
24.11.2008 17:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - Sparta Praha 1:0

Sparťanská krize i nadále pokračuje. Svou nevalnou formu potvrdila také v Jablonci. Ze severu Čech si díky trefě Lafaty neodváží ani bod a klesla již na šestou příčku v tabulce.

V prvním poločase byl Jablonec o poznání aktivnější a hrál ve velké pohodě, což využil v závěru ke vstřelení branky. Naopak Spartě se opět nedařilo téměř nic a plně navázala na výsledky z posledních zápasů. V 17. minutě si Sparta mohla oddechnout, a to když po skrumáži před bránou pálil Zábojník, míč ale za záda Blažka poslal nedokázal, jelikož mu scházela přesnost.

Krátce na to Severočeši opět zahrozili. Nejprve pálil vedle záložník Michálek a o pár sekund později vytáhnul Blažek reflexivní zákrok na nebezpečnou hlavičku Klapky. To ale ještě nebyl konec, o překvapivou střelu se pokoušel Hamouz, jenže ani on neuspěl. Další zajímavá situace přišla až ve 40. minutě, kdy to zkoušel na Blažka opět Hamouz, ale jeho střela či centr minula šibenici hostující brány.

Už za minutu to však Jablonci vyšlo. Po rychlé kombinaci se po přihrávce Michálka prosadil kanonýr Lafata. Ten moc práce neměl, protože jeho povinností bylo pouze poslat míč do prázdné brány. Vzápětí mohl vedení dokonce pojistit Igor Žofčak, ale také jeho střele z hranice pokutového území scházela přesnost.

Trenér Chovanec se rozhodl o přestávce stáhnout ze hřiště Miroslava Matušoviče, jehož nahradil Jan Holenda. Sparta tak začala hrát na dva hrotové hráče, ale ani to jí moc nepomohlo. V ofenzívě byla v úvodu poměrně neškodná a gólman Špit, až na výjimky, žádné nepříjemné šance soupeře řešit nemusel. Naopak v 67. minutě měli hosté velké štěstí. Klapkův přímý kop totiž s vypětím všech sil dokázal zlikvidovat Blažek.

Jednu z mála šancí, jak s výsledkem něco udělat, měla Sparta v 73. minutě, kdy Holendu vyslal dopředu Slepička, ale střídající útočník byl nakonec včas zastaven domácím stoperem Pavlíkem a ke střele se vůbec nedostal. Tentýž hráč mohl vyrovnat přesně o šest minut později, jenže po minele Hamouze nastřelil pouze vyběhnutého brankáře Špita. To bylo od Sparty vše.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta je v krizi, ale Jablonec je taky dost jalovej...takže 10

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro Jablonec

Reagovat
smazaný uživatel

No myslim si že Sparta by mohla vyhrát.Ale bude to 1:0 pro jablonec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele