2. kolo
11.08.2008 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - Baník Ostrava 2:1

Jablonec i podruhé v lize získal plný počet bodů, tentokrát porazil favorizovaný Baník. První poločas byl z pohledu domácích skvělý, ve druhém již docházely síly, přesto dali druhý gól a rozhodli o svém vítězství.

Hned v šesté minutě rozjásal překvapené domácí fanoušky lehkou tečí po standardce Petr Pavlík. O vyrovnání se snažil Svěrkoš, který se po dobré individuální akci Marka dostal do palebné pozice, ale jeho střelu zpod břevna vytáhl Špit na roh. I jablonečtí se však nadále snažili. Kvůli faulům kouskujícím hru během poločasu se k další šanci dostali až v 38. minutě, to Žofčák našel centrem z rohu Klapku, který svou prudkou hlavičku namířil jen těsně nad. Stejná dvojice se o gól pokusila i o dvě minuty později, kdy Žofčák utekl po levé straně a přízemním centrem našel Klapku, ten však míč v dobré pozici netrefil ideálně a nezvýraznil tak poločasové vedení.

Po změně stran byla vidět touha Baníku po srovnávacím gólu. Blízko k němu měl v 58. minutě Střihavka, který se prodral do vápna a jedovatou střelou protáhl jabloneckého brankáře. Stejný hráč zahrozil hlavičkou po rohu, tu dokázal Špit vyrazit jen před sebe, kam dobíhal Rajtoral, ale střelu v pádu namířil až moc vysoko. Když ani Svěrkoš nedokázal prudkou střelou z hloubi vápna překonat domácího brankáře, přišel trest v podobě druhého gólu. Žofčák, který po celý zápas rozdával skvělé centry, našel právě jedním z nich na malém vápně trestuhodně nehlídaného Heska, který ráznou hlavičkou nedal Vaškovi šanci.

Baník nesložil zbraně a osm minut před koncem vykřesal jiskru naděje. Lukeš se prodral do vápna, narazil si se Svěrkošem a poté zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Jenže to bylo z celého utkání vše a do Ostravy tak hosté nevezou ani bod.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ostrava zvitezi 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Remízový zápas 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná výhra nic jinýho ani nečekám

Reagovat
smazaný uživatel

Jásná výhra FCB

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

KEZ BY JSME TAM VYHRALI TAK 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to favorizovaná Ostrava pěkně p.....a na hřišti podceňovaného Jablonce. Teď to ještě schytá Ostrava v příštím zápase od Brna.

Reagovat
smazaný uživatel

to asi tezko ty radio!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele