12. kolo
03.11.2008 17:15 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Sparta Praha 2:0

Ostravané pokračují ve své spanilé jízdě. Další obětí byla pražská Sparta, kterou porazili 2:0. O vítězi bylo rozhodnuto již v první půli, kdy se do černého trefili Střihavka a Míčola. Baník se díky dnešnímu triumfu posunul v tabulce na třetí pozici, zatímco Letenští dále pokračují v nepřesvědčivých výsledcích a pohoršili si o jedno místo, jejich ztráta na vedoucí Slavii se zvýšila na osm bodů.

První poločas ovládli fotbalisté Baníku. Do první šance domácích se dostal Střihavka v 11. minutě, kdy hlavičkou přestřelil sparťanskou bránu. Letenští zahrozili v 19. minutě, když z hranice šestnáctky levačkou těsně minul brankovou konstrukci Kulič. O minutu později se opět ozvali Ostravští. Jejich záložník Lička prověřil ze dvacetimetrové vzdálenosti hostujícho brankáře Blažka, ale ten jeho střelecký pokus vyrazil na roh. V 31. minutě vypukla radost fanoušků na Bazalech. David Střihavka totiž poslal domácí do vedení, Tchuř přenesl hru na Řezníka a ten ideálním centrem našel na hranici malého vápna zcela volného Střihavku, pro něhož nebyl problém poslat míč z první do sítě - 1:0. Tři minuty poté to mohlo být již 2:0, jenomže branka Svěrkoše nebyla uznána kvůli předcházejícímu faulu domácího Otepky na Kladrubského. Druhého regulérního střeleckého zápisu se ale Ostravané dočkali za několik málo okamžiků díky Míčolovi, jenž překonal Blažka po Svěrkošově přihrávce ve vápně. Hosté se pokusili vzápětí odpovědět, když z velké vzdálenosti vyslal střelu Kulič, ale jeho pokud šel metr od Vaškovy brány. Baníkovci si závěr prvního dějství hry pohlídali a do šaten odcházeli s dvougólovým náskokem.

Po změně stran jsme se v úvodu nedočkali žádné aktivity od obou týmů, ale od fanoušků Sparty. Ti totiž hodili na hrací plochu dýmovnici a zápas musel být na pět minut přerušen kvůli mlze, která zahltila celou polovinu hostujícího mužstva. V dalším průběhu obecenstvo vidělo minimum šancí. K zajímavé příležitosti došlo až v 72. minutě, kdy se snažili sparťané dát kontaktní gól, ale hlavou zblízka mířil těsně nad Hušek. O sedm minut později si slovo vzali svěřenci domácího trenéra Karla Večeři, když nebezpečně střílel Rajtoral a jeho ránu vyrazil na roh Blažek. Sparťanům se již krátil čas na to s výsledkem ještě něco udělat, ve zbývajících minutách si nedokázali vytvořit tlak. Velkou příležitost zvýšit na 3:0 měl střídající Zeher, jenž z blízka nedokázal překonat Blažka. Rozhodčí Kovařík nastavoval sedm minut, v nich si stihl Zeher vypracoval další gólovou šanci a opět neproměnil. To však, podobně jako v poslední minutě břevno Kroba z trestného kopu, nic nezměnilo na skutečnosti, že Ostrava ve šlágru kola zaslouženě získala tři body.

Autor: David Křížka / fotbalzive.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 !!! BANIK PYCO !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava ve formě, Spartu smete 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Těšíte se na zápas? Doufám a věřím, že Baníček porazí Spartu a posune se na třetí místo FC BANÍK OSTRAVA

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček dneska Spartě ukáže jak se hraje fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ta naivita Spartička se nadechla ve dvou posledních kolech a dnes bez potíží sfoukne děravou a navíc oslabenou obranu baníku....0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to se teda "spartička" nadechla a bez potíží sfoukla baník vopravdu

Reagovat
cerwi

BANÍK PIČO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

chce to překopat kadr tohle je hruza dyt nemaj ani na poháry skoro... to je bída jak svině

Reagovat
smazaný uživatel

SKORO??? Dnešní psarta na poháry nemá URČITĚ!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele