5. kolo
01.09.2008 17:15 CET
2 : 3
(1:2)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Slavia Praha 2:3

Slávisté v pondělní dohrávce předvedli před patnácti tisíci diváky zatím nejlepší výkon sezóny, díky němuž si z horké ostravské půdy odváží veledůležité tři body. V sestavě Baníku vyčníval útočník Svěrkoš, který byl u obou gólů a jako jediný dokázal držet rychlé tempo zápasu.

Slavia od úvodního hvizdu ukazovala, že nepřijela do Ostravy bránit, což se jí vyplatilo po čtvrthodině hry. Krajčík nacentroval od levé lajny do vápna, kde se v tu chvíli nacházeli domácí Marek s Neuwirthem, centr však přistál přesně na hlavě mezi nimi nabíhajícího Necida a ten nedal hlavičkou z deseti metrů přesně do levé šibenice Vaškovi šanci. Vzápětí mohl zvýšit Belaid, který po Krajčíkově zpětném přiťuknutí pálil přízemní střelou těsně vedle. Obrovskou gólovou příležitostí pohrdl na druhé straně Václav Svěrkoš, když po Otepkově přímém kopu vyslal naprosto volný z pěti metrů slabou hlavičku, se kterou si věděl rady Vaniak.

A tak přišel další gól hostů. Švento našel centrem na hranici vápna Belaida, který střílel opět po zemi, tentokráte však do protipohybu brankáře uspěl. Jenže ihned po rozehrávce se k nebezpečné střele dostal Svěrkoš, tu vyrazil slávistický brankář jen k Mičolovi a ten už odkrytou branku trefit musel. Nešťastně mohl vyrovnat Krajčík, který nepřenechal míč vyběhnuvšímu Vaniakovi, ale odražený míč mířil pouze na roh. Po něm to opět zkoušel tvrdou ranou aktivní ostravský útočník, Vaniak však byl na správném místě.

Vyrovnat mohl i Mario Lička, který z dvaceti metrů prověřil tvrdou přízemní střelou k tyči pozorného slávistického brankáře. Ale Slavia rozhodně nehrála s deseti hráči ve vlastním vápně. Nejprve však Švento hlavičkoval z těžké pozice nad a v posledních chvílích poločasu dokázal Šikličovu dalekonosnou střelu vytěsnit Vašek nad břevno.

První ohrožení hostující branky ve druhé půli patřilo přímému kopu Václava Svěrkoše, který míč umístil dobře nad zeď, ale nedostačující razance pomohla ochránci svatyně k důležitému zákroku. V další šanci se po Mičolově průniku do vápna ocitl Lička, ale z pár kroků branku přestřelil. O nebezpečí před Vaniakem se staral především nejlepší ostravský střelec Svěrkoš. V 62. minutě dokázal jeho hlavičku skvělým skokem chytit zkušený brankář, o minutu později nemusel zasahovat proti střele mířící dva metry mimo.

A tak musel zákonitě přijít trest. Tijani Belaid nadále dokazuje střeleckou formu, když, po dobré práci Šventa, neukvapenou střelou z dvaceti metrů přes obránce přesně k tyčce vrátil Pražanům dvougólové vedení. To ovšem nabudilo hráče Baníku a byla jen otázka času, kdy se vrátí do hry o body. V 73. minutě tak napřáhl z velké dálky střídající Zeher a Vaniak podruhé v zápase vyrazil přesně k útočícímu hráči, čímž Svěrkošovi značně ulehčil práci.

Slavia se nadále snažila hrát sympaticky, Švento pronikl až k malému vápnu, ale v nestřeleckém úhlu zpáteční přihrávkou našel pouze bránícího hráče. Po průniku to z dálky zkoušel i Tavares, ale střela postrádala jak razanci, tak přesnost. Co však bylo pro hosty důležitější, byla defenzivní hra, která od druhého inkasovaného gólu nedovolila statickým hráčům Baníku prakticky nic.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

souboj paty se ctvrtym...to nemuze skoncit jinak nez remizou..navic Slavie bude po zapase UEFA a bude hrat na Bazalech..takze to vidim na kriz...0:0,1:1

Reagovat
smazaný uživatel

slavia vyhraje 1:0

Reagovat
Tomtaf

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

slavie to vyhraje 3:2.. jeste ted jednou zavesi necid, za banik sverkos..

Reagovat
smazaný uživatel

Andulka

Reagovat
smazaný uživatel

tvl dobrej tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele