20. kolo
14.03.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Teplice 1:0

První inkasovaný gól znamenal pro Teplice také první prohru po zimní přestávce. Naopak Baník se díky premiérovému gólu jara raduje ze zasloužených tří bodů.

Celému zápasu předcházela minuta ticha za zesnulého Jozefa Sulkovského, který dal vůbec první gól Baníku v první lize. Ostravští fanoušci samozřejmě uctili památku bývalého hráče jejich týmu, v průběhu zápasu navíc vyvěsili transparenty s výzvou, aby lidé chodili na fotbalové zápasy a zbytečně se nebáli mediální manipulace.

Zápas však jinak mnoho zajímavostí nepřinášel. Hráči kupili nepřesnosti a kloudné fotbalové akce se divák jen tak nedočkal. Baník, snad stresem z gólové nemohoucnosti, se bál vůbec na branku soupeře vystřelit a tepličtí zase zbytečně a ostudně často simulovali. Přesto se hosté ze západu Čech stihli do poločasu alespoň o jednu příležitost postarat. Dvojnásobný střelec z posledního utkání, Aidin Mahmutovič, utekl Bolfovi, nicméně Vašek přečetl hru a míč včas vyrazil.

Druhý poločas otevřel gól. A k radosti pěti tisíc domácích fanoušků padl do sítě Teplic. Rajtoralův centr na přední tyč usměrnil za záda Grigara Róbert Zeher. Pro Baník to znamenalo první jarní vstřelený gól, pro Teplice pak první inkasovaný. Zvýšit vedení mohl Lička, který střelou z dvaceti metrů nechal vyniknout Grigara, jenž vyrazil na roh. Na druhé straně mohl srovnat Vachoušek, jenž zůstal chvilku bez dozoru a z podobné vzdálenosti jako Lička pálil pár decimetrů vedle Vaškovy branky. Baník si již první jarní vítězství utéct nenechal a připisuje si důležité tři body.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele