16. kolo
01.12.2008 17:15 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Jablonec 3:1

Vůbec poslední zápas podzimní části sezóny dopadl vítězně pro Baník. Po dvou gólech Ličky a zásahu Svěrkoše zaslouženě zvítězil v poměru 3:1. Za hosty snižoval v samotném závěru Loučka.

Očekávalo se, že Jablonec přijede do Ostravy s převážně defenzivní taktikou a bod se pro něho bude rovnat vítězství, ale Severočeši se v úvodu zápasu snažili hrát aktivně a ohrozit bránu gólmana Bučka. I přesto se však hrálo převážně ve středu hřiště. Až v 19. minutě domácí poprvé vážně zahrozili. Z dálky vyslal jedovatou skákavou střelu k pravé tyči domácí Tchuř, gólman Špit kryl míč až nadvakrát.

O čtyři minuty později to už Baníku vyšlo. Svěrkoš na levé straně hřiště dokázal uvolnit Maria Ličku, jenž nedal Špitovi šanci a otevřel gólový účet tohoto zápasu. Domácí fotbalisté se v prvním poločase s pouze jednogólovým vedením nespokojili a těsně před přestávkou jej ještě navýšili. Opět v tom měl prsty Václav Svěrkoš, který ale tentokrát zakončoval. Jeho střela z úhlu ke vzdálenější tyči skončila v síti.

Hostující trenér František Komňacký byl v úvodním dějství nespokojen s výkony Klapky a Michálka, a proto se je rozhodl o přestávce stáhnout ze hřiště. I bez nich si dokázal Jablonec vytvořit v 58. minutě zajímavou příležitost ke snížení. Po zaváhání v obrané řadě soupeře se dostal k zakončení Hloušek, ale sám před Bučkem přestřelil. Přesně o deset minut později hlavičkoval pro změnu Valenta a až Otepka dokázal jeho pokus vyrazit z brankové čáry.

Zanedlouho přišlo potrestání. Střelu Zéhera sice dokázal Špit ještě vyrazit, ale na dorážku Ličky byl už krátký. Jablonci se nakonec povedlo alespoň snížit na rozdíl dvou branek. Krásnou střelou se prosadil Luboš Loučka. To bylo ze strany hostů i Ostravy vše, a tak konečné skóre zní 3:1.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslim, že 1

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych to viděl na baník tipuju 3:0 aspon tak jedém!!!!baník

Reagovat
smazaný uživatel

Slušny typ , do 87.m. zcela přesny, škoda že neudrželi čiste konto, nicmene 3:0 by bylo pro Jablonec přiliš krute a nezasloužene, hrali totiž velmi simpaticky až na to, že jen po šestnactku...takže BANÍK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele