25. kolo
25.04.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FK Příbram - Sparta Praha 1:1

Příbram podala sympatický bojovný výkon a nakonec zaslouženě vyrovnala v nastavení. Sparta rozhodně nepodala výkon hodný jejího umístění, zvláště pak po změně stran. Když nevyužila ani svých šancí na pojištění vedení, nemohla se ani divit, že si plný počet neodváží.

Příbramská rozpačitá hra v úvodu utkání sice v první čtvrthodince nepřinesla hostům jedinou šanci, brzy po ní se ale vše změnilo. Po odvráceném autu ještě dokázal Kuckovu parádní střelu z patnácti metrů vychytat brankář Hruška. Za dvě minutky už dokázal Matušovičův centr usměrnit ze zhruba stejné vzdálenosti Kušnír za zmraženého brankáře. V další šanci se opět neprosadil Kucka, když se ke střele mimo dostal díky práci Holendy.

Do šance na vyrovnání se po hrubce Hubníka vrhal Huňa, ten byl ovšem rychle zastaven a k údivu domácích fanoušků nejen, že nebyla ukázána žádná karta, rozhodčí dokonce nechal pokračovat ve hře. Když už zvýšená aktivita domácích konečně dovedla hráče k zajímavému dovršení akce, Nechvátal zbytečně v dobré pozici přestřelil Blažkovu branku. Takticky dobře hrající Sparta si tak vedení do poločasu uhlídala.

Po změně stran přišel nápor Příbrami, který mohl vyvrcholit v šesté minutě, kdyby ovšem Huňa s Klesou skvělou příležitost nepřekombinovali. Po minutce byl na konci šance opět Klesa, tentokrát sice zakončil, bohužel pro něj nepřesně. Sparta se o záživný fotbal nesnažila, a tak se o rozruch staral především rozhodčí Drábek, který pískal na obě strany často nepřesně. Zvýšit vedení mohli dvaadvacet minut před koncem hosté, to by ale srážky Borka s Hruškou musel využít Hubník. Jeho hlavička sice putovala do branky, před čarou však míč obránce stihl odkopnout.

I když se Sparta probudila, znamenala Příbram pro branku Blažka neustálé nebezpečí, které ovšem stále nepřicházela. V 79. minutě se už už domácí radovali, ale míč poskakujíce na brankové čáře, zpacifikoval Hubník s Blažkem. Rozhodnout mohl Holenda, který po přesné přihrávce Vacka, se dokázal zbavit obránce, aby proti jeho střele vyrukoval parádním zákrokem Hruška. To se v nastaveném čase ukázalo jako klíčové. Dos Santos dokonalou střelou z vápna k tyči totiž nedal Blažkovi šanci a rozjásal domácí fanoušky, kteří se už se smolnou prohrou spokojovali.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

0:1(Holenda)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

super vysledek..

Reagovat
smazaný uživatel

jj příbram vyhrala jak se říká sparta sparta buzerantu parta

Reagovat
smazaný uživatel

nefetuj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele