5. kolo
31.08.2008 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FK Příbram - Slovan Liberec 1:2

Liberec si po vyřazení z Poháru UEFA spravil náladu výhrou na hřišti nováčka z Příbrami. O výhru 1:2 se brankami zasloužili Frejlach s Nezmarem, na domácí straně se prosadil Mišun, jeho gól ovšem na body nestačil.

V první šanci utkání se ocitli domácí. Velkou příležitost měl po vysunutí Borkem útočník De Oliveira, který se objevil sám před Hauzrem, nastřelil ovšem pouze brankáře, který si míč ztlumil a nedovolil akci pokračovat. Šanci měl i Liberec a v koncovce si počínal mnohem efektivněji, v 19. minutě ho totiž poslal Frejlach do vedení. Nezmar hlavou prodloužil na Frejlacha a ten upaloval sám na brankáře Krbečka, kterého také střelou z úhlu překonal, když trefil se přesně k tyčce - 0:1. Liberec se po půlhodině hry dostal do další velké šance, tentokrát unikl domácí obraně Dočkal, do jeho střely se ovšem na poslední chvíli obětavě vložil Štoch a zblokoval ji.

V druhé půli střílel dvakrát nebezpečně po rohovém kopu Tomašák, jeho první ránu ovšem obrana zblokovala a druhá mířila mimo. Tomašák se mohl prosadit i do třetice, když mu do dobré pozice sklepl Huňa, ale hráč, jenž v Příbrami hostuje z Ostravy, vystřelil velmi slabě a míč uklidil do bezpečí stoper Holeňák. Příbramští se vyrovnání dočkali v 64. minutě, to se mezi dvěma hráči prosmýkl mladičký obránce Mišun a střelou k tyči si připsal svůj první ligový gól - 1:1. Radost domácích trvala krátce, o pět minut později totiž Liberci vrátil vedení vysoký kanonýr Nezmar. Ten využil Keričovi přihrávky a zblízka balon napálil do sítě - 1:2. V závěru mohl Liberec svou výhru ještě pojistit, ale Kerič trefil jen nohy brankáře Krbečka.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat
Tomtaf

1:10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele