23. kolo
11.04.2009 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 1:1

Boleslavští chtěli odčinit domácí ztrátu bodů z minulého kola, což se jim ale úplně nepodařilo. Domácí Příbram jim totiž byla více než vyrovnaným soupeřem a v úvodu utkání šla do vedení. Za hosty dokázal těsně před poločasem vyrovnat mladíček Chramosta a stanovil tak konečný výsledek zápasu.

Úvod do prvního poločasu se nesl ve znaku mírné převahy a herní aktivity hostujících hráčů, kteří si zřejmě vzali k srdci "otcovské rady" z vedení klubu, neboť to jim v minulém týdnu zastavilo proplácení prémií do té doby, dokud se jejich výkon nezvedne alespoň k průměrnému hernímu projevu, tak jako tomu bylo na podzim. Tento meč visící nad jejich hlavami ovšem fungoval pouze prvních pár minut.

Otěže zápasu totiž následně převzala domácí Příbram, která si především zásluhou Oliveiry vynutila hned dvojici rohových kopů. A byl to právě brazilský navrátilec do sestavy, který se v deváté minutě dostal k odraženému balónu po hlavičce Pleška a zblízka otevřel gólový účet večera. Svěřenci trenéra Moralese následně dokázali soupeře zatlačit na jeho polovinu a i vinou spousty pokažených přihrávek hostujících hráčů se lehko dostávali do šancí.

Svou převahu ale nedokázali Příbramští využít a dovolili se tak postupně hráčům kolem útočníka Papadopulose dostat do hry. Jejich aktivita vygradovala ve třicáté minutě, kdy po rohovém kopu rozehráli nápaditý signál, kterému chyběla jenom přesnější přihrávka na mladého útočníka Chramostu. Toho to však mrzet nemuselo. Ještě do přestávky totiž dokázal skórovat. Po sérii standardních situací si naběhl na zadní tyč a obloučkem přehodil brankáře Hrušku. Riskantní sázka na aktivního mladíčka místo kapitána Pecky se tak trenéru Hapalovi vyvedla na výbornou. Vždyť hráč s číslem 19 nastoupil ke svému druhému ligovému utkání v kariéře.

Druhý poločas nabídl festival velkých příležitostí. První z nich měl aktivní Papadopulos, který ranou z dálky pořádně "zatopil" domácímu brankáři. Chabá návštěva následně sledovala nebezpečný rohový kop domácích, kteří ho rozehráli na hlavu Plašila, jehož hlavička minula branku jen o kousek. Největší ohlas však zbudila dalekonosná pumelice z dílny střídajícího Borka, neboť ta minula Millerovu branku opravdu jen o kousek, a tak se někteří diváci, byť mylně, radovali z gólu.

Mírnou převahu si po dvaceti minutách druhé půle vynutili Boleslavští, kteří se nechtěli smířit pouze s jedním bodem, přestože tomu v našich krajinách bývá jinak. Jedinou větší šancí, kterou si však dokázala Hapalova jedenáctka vytvořit, byla ta v pětaosmdesáté minutě, kdy po křídle utekl Kalina, nacentroval Táborskému, který jen o kousek minul svatyni Hrušky.

Autor: Filip Horký

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si a doufám, že Příbram vyhraje... Tip - 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to přeju Příbrami ale myslim že to bude remíza 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele