23. kolo
12.04.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - FK Jablonec 1:0

Jablonec selhal v obraně a děkovat může jen a pouze svému soupeři, že výsledek neskončil o dost hůře. Hlavní aktér ve spalování jasných šancí, Tomáš Došek, se tak může radovat z vítězné trefy.

Rozdílnou formu obou týmů mohl již ve čtvrté minutě potvrdit Kučera, když se po rohu dostal ke střele z dobré pozice, ale mezi tři tyče svůj pokus nenamířil. Dlouho se nic nedělo, oba týmy se sice snažily o střelbu, ta však končila i několik metrů mimo. Až po více jak dvaceti minutách odcentroval zpět do vápna Mareček, před malým vápnem našel Doška, který branku svou hlavičkou přestřelil.

Do další šance dostal Doška aktivní Heinz chytrou kolmicí, ale domácí útočník ve vyložené šanci sám před Zichem opět netrefil branku. V samém závěru už hráči obou týmů hráli v dobrém tempu, nicméně chyběla finální přihrávka a přesnější zakončení. Do šaten se tak odcházelo, pro Brno smolně, bez branek.

Brno snad šlo do druhého poločasu s tím, aby uspalo celou defenzivní část Jablonce. Hosté totiž ovládali prvních deset minut hřiště, nicméně toho nijak nevyužili, a tak přišel trest. Doška si na malém vápně nikdo nevšímal, ten si tak v klidu zpracoval balon, podíval se, kde je brankář a střelou po zemi otevřel skóre.

A právě Došek mohl obstarat i další branku, když si poradil s Kučerou a Schneider se ocitl v hloubi vápna opět nehlídaný. Na rozdíl od předešlé akce však tahle skončila střelou nad břevno. Blízko vyrovnání, a to určitě zaslouženého, byl Haurdič, ke kterému se odrazil po rohu míč za vápno, ale krásně plachtící míč branku minul. S blížícím se koncem byl Jablonec nucen hrát vabank, což se málem zle nevyplatilo po centru Heinze, na který si do malého vápna naběhl vrchní brněnský palič Tomáš Došek, jenž z bezprostřední blízkosti hlavičkoval mimo.

Skvělý závěr pak mohl znamenat vyrovnání po střele Michálka, jenž mířil přesně do šibenice, nicméně Lejsal předvedl dokonalý zákrok a vyrazil na roh. Festival Zahozené stoprocentní šance á la Brno zakončil netrefením balónu do prázdné branky Dvorník, i přesto se domácí radovali z důležitého vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm oříšek .... 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele