21. kolo
16.03.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Plzeň potřetí v řadě prohrála

Zimní obměna kádru Plzni moc nepomohla. Svěřenci kouče Levého prohráli už potřetí za sebou. Ze Štrumcových sadů si tentokrát odváží plný bodový zisk rozjetý Liberec.

Domácí fotbalisté mohli otevřít skóre již v 5. minutě. Přesný centr se dostal až k Martinu Psohlavcovi a ten poslal hlavičku přesně k tyči liberecké brány. Výborným zákrokem gólu zabránil až gólman Zdeněk Zlámal. Slovan si postupem času vypracoval nad Plzní tlak, z toho ale nic vážnějšího nevytěžil. Při jediné nebezpečné příležitostí zasáhl včas před hostujícími hráči brankář Ilizi.

Z dálky zkusil štěstí v 23. minutě domácí Ludovic Sylvestre. S jeho nevýraznou střelou si ale poradil bez větších potíží Zlámal. Domácí hráli dost zakřiknutě a pouze přihlíželi útokům hostů, po jedno z nich pálil z dobré pozice na hranici šestnáctky Petr Papoušek, ale jeho rána byla značně nepovedená a pro Plzeň neznamenala téměř žádné nebezpečí.

Tentýž hráče na sebe upozornil také ihned na začátku druhého dějství. Dalekonosnou střelou minul jen o centimetry pravou šibenici Iliziho brány. Padesátá druhá minuty už ovšem znamenala gól v sítí Viktorky. Dort vyslal za obranu Keriče a ten se v zakončení nemýlil. Nákup chorvatského útočníka se Liberci skutečně povedl, jelikož pro svůj tým vybojoval další body.

Navíc nechybělo moc a málem přidal také druhý zásah. Na Iliziho se řítil nikým neobsazený, ale nedokázal zakončit ideálně. Celá akce zaváněla ofsajdem. Poslední příležitost na vyrovnání spálil v 72. minutě domácí Sylvestre. Francouzský záložník se dostal na zadní tyči k hlavičce, skvělý zákrok proti jeho pokusu ovšem vytáhl gólman Zlámal.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přes domácí zaváhání se Žižkovem Liberec pomalu ale jistě stoupá tabulkou.Bude to chtít potvrdit i v Plzni,která je v krizi. 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je to nula jako hrom, ale klidně bych věřil právě tomu Liberci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele