28. kolo
04.05.2008 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 2:0

Plzeň toužila poprvé pod novým trenérem vyhrát a za tímto cílem od úvodních minut šla. Už v prvním poločase se ujala vedení, ve druhém poločase jej zdvojnásobila a z dnešního utkání vytěžila tři body.

Ve 4. minutě se dostala domácí Viktorka do brejku, záložník Milan Petržela obešel hned dva protihráče, ale následně byl v pokutovém území faulován. Podle rozhodčího Jecha si však Plzeň penaltu nezasloužila. Svěřenci kouče Krejčího měli v úvodu jasně navrch, ale Jablonec se s ubíhajícím časem dostával mnohem více do hry a málem i otevřel skóre. V 24. minutě přehodil gólmana Ticháčka Tomáš Necid, ale míč směřující do brány nakonec zastavil včas obránce Rada.

Hned v zápětí měl na kopačkách ještě větší šanci Varadi, jenže zakončení se mu vůbec nepovedlo, přestřelil. V 36. minutě se bývalý ostravský útočník dočkal. Na jeho střelu si sice Špit sáhl, ale zastavit ji při cestě do brány nedokázal. Ovšem Plzeň mohla jít do kabin s dvoubrankovým vedením, stačilo, kdyby svou šanci proměnil také Tomáš Krbeček.

Do druhé půle vstoupila Plzeň nejlepším možným způsobem. O přestávce poslal na hřiště kouč Krejčí Tomáše Borka a toto střídání se mu vyplatilo. Talentovaný záložník už po čtyřech minutách na hřišti zvýšil vedení svého týmu na dvoubrankový rozdíl. Trochu zdramatizovat mohl zápas Necid, ale po skvělém centru hlavičkoval vedle. Definitivní tečku za utkáním málem udělal druhým gólem Varadi. Na branku Špita běžel osamocen, jenže svou střelou poslal jen těsně vedle levé tyčky. Jablonec se snažil alespoň korigovat, ale nepodařilo se mu to.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele