19. kolo
02.03.2008 15:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 0:4

Ze souboje dvou týmů z popředí tabulky si ostravský Baník s nečekanou lehkostí odváží tři body. Svěřenci plzeňského kouče Stanislava Levého musí strávit potupnou porážku 0:4. O všechny branky hostů se postaralo útočné duo Magera – Svěrkoš.

Domácí mužstvo mělo v úvodních minutých lehce navrch. Zkraje utkání prověřil Vaškovu pozornost plzeňský Petržela. Ale studenou sprchu mužstvu ze západních Čech přichystal už ve 13. minutě Lukáš Magera. Vytáhlý útočník si po centru Marka zaběhl za chybující obranu a zkušenou tečí překonal vybíhajícího brankáře Iliziho.

Po více než třech letech nastoupil René Bolf v ligovém utkání za Baník a mohl si dokonce připsat i vstřelenou branku. Po centru Otepky ale neusměrnil hlavičku mezi tři tyče.

Baník úvodní branka posadila na koně a nic na tom nezměnila ani Rajtoralova neproměněná tutovka. Ve 33. minutě ze stoprocentní pozice nestřílel pravý záložník důrazně a Ilizi jeho střelu zneškodnil. Že je Magera pro ofenzívu Baníku nepostradatelný hráč potvrdil v 36. minutě, z dobrých třiceti metrů nasměroval svůj přímý kop přesně k pravé tyči plzeňské branky a zvýšil stav utkání na 2:0. Plzeň za nepříznivého stavu sáhla ke střídáním, které odnesl překvapivě aktivní Rodriguez.

Změny však Plzni nepomohly, obraz utkání se takřka nezměnil. Ve 42. minutě navíc přidal Svěrkoš další hřebíček do plzeňské rakve. Ostravský kanonýr využil nacvičené rozehrávky Otepky z přímého kopu,jeho následnou střílenou přihrávku si srazila domácí obrana do vlastní branky. V prvním dějství utkání sice Baník nijak zvlášť nedominoval, ale zodpovědným výkonem v obraně a efektivní koncovce mohl jít do druhé půle s luxusním tříbrankovým náskokem.

A když v 55. minutě po spolupráci Rajtoral – Svěrkoš přidal čtvrtou branku Baníku přesným volejem druhý jmenovaný hráč, o vítězi tohoto utkání už nepochyboval nikdo. Pro Václava Svěrkoše to byla osmá trefa v sezoně a tím pádem se zařadil mezi nejlepší střelce Gambrinus ligy. Plzeň po čtvrté brance odpadla a utkání se změnilo na jednostrannou záležitost. Ilizi málem kapituloval popáté, ale bravurním zákrokem Otepku vychytal. Baník si vytvořil šance i v dalších minutách, ale spíše kontroloval hru přesnou kombinací. Kosmeticky mohl upravit nepříznivý stav utkání Ludovic Sylvestre, ale Vašek předvedl proti jeho dělovce skvělý zákrok. Ostravský brankář byl v minulém kole proti Zlínu kritizován za chybu, která Baník stála obdrženou branku, ale tentokrát se předvedl v dobrém světle a v důležitých momentech tým podržel.

Pro Baník je Plzeň oblíbeným soupeřem, už deset let zde nepoznali svěřenci Karla Večeři hořkost porážky a nic na tom nezměnil ani tento zápas. Baník si odváží cenné tři body a soupeřům dal svým výkonem hlasitě najevo, že v bojích o čelo tabulky nemůže být odepisován.

Autor: David Kubáň

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že Baník potvrdí své kvality a v Plzni zvítězí, tip 0:1

Reagovat
adam77

4.877

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele