3. kolo
18.08.2007 17:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Tescoma Zlín 2:1

Zápas, ve kterém se očekávalo jasné vítězství Sparty, začali lépe hosté, když skóre otevřel Žůrek. Od té doby měla Sparta prakticky neustálý tlak, do poločasu však neskórovala. I po změně stran pokračovali domácí v drtivém obléhání Baránkovy branky. Gól prostě musel přijít a v 58. minutě se to povedlo Liboru Doškovi. V 70. minutě pak otočil stav střídající Matušovič a bylo po překvapení. Sparta doma i po druhé vyhrála, Zlín si naopak připsal první letošní porážku.

K čemu byl Spartě počáteční tlak, když celý stadión oněměl v 7. minutě. Martin Vyskočil přeloboval Poštulku, míč však skončil na břevně, od kterého se odrazil k volnému Žůrkovi a ten lehce otevřel skóre. Spartě mohla velmi rychle vyrovnat. Libor Došek po rohu trefil břevno a po dalším rohu trefil pouze Baránka. O minutu později zahrávali roh hosté, ke střele se dostal Šmahaj, ale trefil pouze tyč. Drtivý tlak Sparty přinášel dobré pozice k zakončení, ale střelcům se mnohokrát nepodařilo trefit ani branku. Po půlhodině hry tlak pomalu upadal, a tak se o pozdvižení fanoušků postaral Poštulka, když poranil spoluhráče Kadlece. Pak se Sparta opět vzchopila, ale slibné pozice, které připravoval zejména Horváth, nedokázal v dobré zakončení proměnit ani Kulič, ani Došek. Do šaten tak šli v lepší náladě hosté.

Druhý poločas začal stejně jako skončil první. Horváthovo centry však útočníci zužitkovat nedokázaly. V 58. minutě zahrával právě Horváth přímý kop, kterým našel Doška a ten hlavou usměrnil míč do sítě. V 70. minutě se dostal aktivní sparťanský záložník k zakončení sám, ale mířil pouze do tyče. O tři minuty později se po dalším centru dostal k míči Matušovič a ten Angličanem rozjásal letenský stadión. V centrech byla obrovská síla domácích, po jednom z nich mířil těsně vedle Kisel. Zlín se snažil o srovnání, ale hráčům již chyběly síly a Sparta si před šesti a půl tisíci diváky vítězství uhájila.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Luke

Sparta má Libora Doška a to je velmi silná zbraň Pražanů. Tento vytáhlý útočník sám rozhodne utkání dvěma góly.

SPARTA.ZLÍN 2:0

Reagovat
HOST*host

Škoda, Zlín měl alespoň remízovat!

Reagovat
HOST*host

Škoda, Zlín měl alespoň remízovat!

Reagovat
HOST*

tipuji 2:2musim verit aspon trochu nasemu tymu myslim tim zlin

Reagovat
HOST*

*verit

Reagovat
smazaný uživatel

banik mistr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele